Подробиці атаки. Стало відомо, якими ракетами ворог намагався вдарити по Дніпропетровщині та Запоріжжю

ракета

Увечері середи, 28 вересня, три ворожі ракети були збиті силами української ППО над Дніпропетровькою областю. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, передає Gorsovet.

Нещодавній гуркіт у небі - то успішна робота нашої ППО. Військові з повітряного командування "Схід" збили над Дніпропетровщиною три ворожі ракети. Дві над Синельниківським районом, одну - над Криворізьким. Слава нашим захисникам, - написав у телеграм-каналі Валентин Резніченко. 

Як повідомляють у Повітраному командуванні "Схід", під час ракетного удару противником застосовано п'ять керованих авіаційних ракет Х-59, які були випущені з літака Су-35 по об'єктах Дніпропетровської і Запорізької областей.

Підрозділи Дніпровської зенітної ракетної бригади та Нікопольського зенітного ракетного полку знешкодили 4 з них: 1 ракету збито в Запорізькій області, 1 - в Криворізькому районі, ще 2 ракети знищено в районі н.п. , - йдеться у повідомленні командування. 

Нагадаємо, Х-59 - ракети "Овод", які вважають одними з найдешевших в арсеналі російської армії. Їхню вартість не розголошували, однак у будь-якому випадку вона нижча від ціни повноцінної далекобійної крилатої ракети. Детально про цю зброю ми писали тут.

Також ми повідомляли, що ворог намагався атакувати Дніпропетровщину ракетами близько 20:40, через 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги.