Помер перший і останній президент СРСР Михайло Горбачов

рр

Учора 30 серпня, майже наприкінці дня, стало відомо, що помер останній керівник СРСР Михайло Горбачов. Йому був 91 рік, повідомляє російська пропагандистська агенція ТАСС із посиланням на Центральну клінічну лікарню, передає Gorsovet

У ЦКЛ заявили, що Горбачов помер «після тяжкої та тривалої хвороби».

Горбачова називають батьком німецької єдності, який визнав окупацію Криму.

Його поховають на Новодівичому кладовищі в москві разом із дружиною Раїсою, яка померла в 1999 році.

поо

Що відомо про Горбачова  

Він був останнім генеральним секретарем ЦК КПРС, а згодом – першим та єдиним в історії президентом Союзу радянських соціалістичних республік (1990-1991).

Михайло Горбачов очолив СРСР 1985-го і керував країною до її розпаду 1991 року. У цей час соціалістична держава обрала новий курс, названий «перебудовою».

Після початку «параду суверенітетів», під час якого союзні республіки одна за одною ухвалювали декларації про незалежність, він спробував зберегти СРСР і запропонував проєкт нового Союзного договору — союзної держави, яка включала б до свого складу суверенні республіки.

Після того, як взимку 1991 року в Україні провели референдум про незалежність та було підписано історичні Біловезькі угоди, Горбачов 25 грудня 1991-го оголосив про складання повноважень президента СРСР.

Нагадаємо, раніше ми писали

Ніч на Дніпропетровщині була знову під російським вогнем

Мер Дніпра Філатов пояснив, чому скандал навколо громадянства Корбана набув великого суспільного резонансу