Пряна та карамелізована. Рецепт свинини по-китайськи від шеф-кухаря Клопотенка

свинина

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував рецепт м’якої, пряної, соковитої свинини з карамелізованою скоринкою, для якої не потрібні додаткові соуси. Ця страва дуже популярна в Китаї, але в українському супермаркеті можна знайти всі продукти для її приготування, повідомляє Gorsovet.

Свинина по-китайськи робиться досить просто і завжди виходить однаково добре. Її можна подати з простим гарніром, щоб він не забирав на себе всю увагу. 

Поради:

Євген Клопотенко пропонує використати лопатку або задню частину. Якщо ви любите ще гостріше, збільште кількість перцю чилі та імбир до свого смаку.

Інгредієнти: 

  • 600-800 г свинини (лопатка або задня частина)
  • 25 г вершкового масла 82,5%
  • 3-4 ст. л. червоного солодкого вина
  • 3 ст. л. темного соєвого соусу
  • ½ перцю чилі
  • 10 г кореня імбиру
  • паличка кориці
  • 2 ст. л. тростинного цукру
  • 3 зірочки бодяну
  • дрібка солі

Покроковий рецепт:
 

Крок 1
В каструлю викладіть шматок свинини 600-800 г. Залийте його холодною водою та доведіть до кипіння. Варіть 8-10 хвилин на середньому вогні. В процесі буде з’являтися пінка, прибирайте її ложкою.

свин 
Крок 2
Дістаньте м'ясо, трохи охолодіть і поріжте на однакові невеличкі шматочки. Бульйон зі свинини поки залиште, він нам знадобиться пізніше.

свин2

Крок 3
В пательню викладіть 25 г вершкового масла 82,5% і одразу всипте 2 ст. л. тростинного цукру. Мішайте, щоб масло розтануло, а цукор поступово карамелізувався.

свин3 
Крок 4
Після цього додайте шматочки порізаної свинини. Обсмажуйте, постійно помішуючи, протягом 2 хвилин, потім додайте 3-4 ст. л. червоного солодкого вина. Смажте ще кілька хвилин.

свин4 
Крок 5
Влийте стільки бульйону, в якому варилася свинина, щоб він повністю покрив м'ясо.

свин5
 
Крок 6
Додайте 3 ст. л. темного соєвого соусу, ½ перцю чилі, порізаного слайсами, 10 г очищеного і нарізаного дрібною соломкою кореня імбиру, паличку кориці та 3 зірочки бодяну. Посоліть до смаку, але пам’ятайте, що соєвий соус доволі солений. Накрийте кришкою та тушкуйте на маленькому вогні 40 хвилин. Потім зніміть кришку, збільште вогонь, щоб рідина почала википати та карамелізуватися. Ми на це витратили 5 хвилин. Соус повинен стати густим і тягучим. Відваріть 100 г довгозернистого рису так, як написано на пакуванні. Ми це зробили у співвідношенні 1:2, де одна порція рису та дві порції води. Посоліть його в процесі приготування. Потім викладіть готовий рис на тарілку, зверху додайте шматочки м’яса з соусом та одразу подавайте до столу.

свин6

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти картоплю з салом за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.