Путін доручив взяти Запорізьку АЕС під контроль Росії, але президент ДП «НАЕК «Енергоатом» взяв на себе виконання обов’язків гендиректора станції

запорож аес

Путін своїм указом доручив взяти Запорізьку АЕС під контроль Росії.

Про це повідомили в Кремлі, передає Gorsovet.

photo_2022-10-05_17-50-25

Своїм "указом" Путін доручив російському уряду забезпечити "прийняття у федеральну власність об'єктів використання атомної енергії Запорізької АЕС та іншого майна, яке є необхідним для здійснення її діяльності". Також накано вжити заходів щодо створення "федерального державного унітарного підприємства "Запорізької АЕС"".

Путін доручив уряду РФ визначити особливості експлуатації, видачі ліцензій та інших аспектів регулювання діяльності "акціонерного товариства "Експлуатуюча організація Запорізької АЕС"" на період до 2028 року.

У Росенергоатомі заявили, що Запорізьку АЕС "очолив" колишній головний інженер Балаківської АЕС Олег Романенко. Також там повідомили, що найближчим часом усі співробітники ЗАЕС будуть "працевлаштовані" до штату нової "експлуатуючої організації" зі збереженням зарплати.

В той час, президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін взяв на себе виконання обов’язків генерального директора Запорізької АЕС.

Про це він сказав у своєму відео зверненні до працівників ЗАЕС: «Відповідно до чинного законодавства, дозвільних та регламентних документів, мною прийнято рішення взяти на себе виконання обов’язків гендиректора Запорізької атомної електростанції».

За його словами, адміністрування станції перенесене до Києва з моменту викрадення генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова: «Всі подальші рішення стосовно роботи станції прийматимуться безпосередньо у центральному офісі НАЕК «Енергоатом».

Петро Котін наголосив, що усі технічні питання експлуатації енергоблоків будуть, як і раніше, вирішуватись технічним персоналом атомної станції за погодженням з центральним офісом Компанії. 

Безумовно, наша робота, наша доля, наші домівки та наше майбутнє – з Україною, як і завжди. Будем й надалі працювати згідно з українським законодавством, в українській енергосистемі, в Енергоатомі. Не сумнівайтесь у цьому!», – зазначив Петро Котін.

Раніше ми повідомляли, Київ відправив Дніпру в якості допомоги 30 автобусів. Відео

Неподалік Дніпра чоловік силою утримував двох маленьких дівчаток.

Для вчителів Дніпропетровщини передали найсучасніші ноутбуки