путін погрожує ракетами "Циркон", які пролітають 500 кілометрів за три хвилини

MyCollages - 2022-07-31T160037.186

Найближчими місяцями російський військовий флот озброять гіперзвуковими крилатими протикорабельними ракетами "Циркон". Про це повідомив президент рф володимир путін, вистпаючи на військово-морському параді у Санкт-Петербурзі, передає Gorsovet

Першим цей комплекс отримає корабель Північного флоту Адмірал Горшков, який за словами путіна, виконуватиме завдання "в тих районах, де це потрібно".

Відомо, що "Циркон" значно перевершує можливості "Калібрів" може знищувати морські та наземні цілі на дальності до 500 кілометрів. Запуск ракет можливий з кораблів та підводних човнів, пристосованих під ракетні комплекси "Калібр".

путін оголосив про створення нової гіперзвукової ракети ще у 2018 році, заявивши, що вона здатна вразити будь-яку точку світу і ухилитися від протиракетного щита, побудованого США. Ракета розроблена у російському "НВО машинобудування". Її точні характеристики не розкривають, але  відомо, що вона здатна розвивати швидкість до 8 махів (понад 9,5 тисяч кілометрів на годину).

Нагадаємо, окупанті щодня атакують крилатими ракетами та артилерією житлові будинки та цивільну інфраструктуру України. Ми публікували фото Нікополя після ворожої атаки РСЗО та удару двома крилатими ракетами. Також ми писали про те, що минулої ночі Миколаїв пережив найсильнішу з початку війни ракетну атаку. Зруйновано низку об'єктів.