Ракета "Антарес", виготовлена у Дніпрі, вивела на орбіту космічний корабель Cygnus. Відео

2670 антарес

З космодрому NASA Wallops на острові Воллопс, штат Вірджинія сьогодні, 7 листопада, о 12:32 за київським часом стартувала ракета Antares із вантажним судном Cygnus компанії Northrop Grumman.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на NASA - National Aeronautics and Space Administration.

Це вже 14-й успішний запуск Antares. Як відомо основну конструкцію першої ступені розробляли та виготовляли у КБ "Південне" та на ВО "ПІВДЕНМАШ". Старт був успішним вантажний корабель досяг орбіти. 9 листопада він повинен пристикуватися до МКС.

Як завжди корабель везе на станцію провіант та обладнання для наукових експериментів. Зокрема в цей раз до станції прямує 3D-принтер BioFabrication Facility. Він друкуватиме меніск та набір клітин людського серця. Серед інших наукових вантажів – рослини для вивчення пристосування до космосу та клітини яєчників корів.

Космічний корабель Cygnus, названий S.S. Sally Ride, присвячений першій американці в космосі. Перша спроба запуску 6 листопада була відкладена через пожежну сигналізацію в центрі управління операціями місії.

Ракета-носій «Антарес» складається з двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП «КБ «Південне» та виготовило ДП «ВО ПМЗ» у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), ТОВ « ЧЕЗАРА ТЕЛЕМЕТРІЯ», «РАПІД» (Чернігів) та ін. на замовлення Northrop Grumman Corporation (США).

Підготовка PH «Антарес», її випробування та пуск проведено за участю фахівців ДП ​​«КБ «Південне», ДП «ПО ПМЗ» та НВО «Хартрон-АРКОС». На ДП «КБ «Південне» фахівці підприємства у режимі реального часу здійснювали технічну підтримку пуску, приймання та обробки телеметричної інформації, і, як наслідок, у повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності.

У рамках програми «Антарес» українська сторона виконала весь комплекс робіт із проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для ракети-носія.

Раніше ми повідомляли, Кому став на заваді магазин штор біля "Озерки". Відео

Закип‘ятити воду, зварити порцію сухого борщу, обігріти бліндаж: жителі Петропавлівської громади виготовляють окопні свічки

Збив пішоходів й поїхав з місця події: патрульні Дніпра затримали ймовірного порушника