Кому став на заваді магазин штор біля "Озерки". Відео

75 лет назад около «Озерки» в Днепре ходили поезда: фото

В Дніпрі підприємці стали жертвами тоталітарного режиму ринку "Озерка". Родина Портретних намагається захистити свій бізнес від поборів, шантажу і нападів, за їх словами, з боку директорки центрального ринку та її кураторів. У свою чергу, керівниця «Озерки» – судиться з підприємцями. На чиєму боці правда? Хто напав на власників магазину із арматурою в руках, і намагався заливати приміщення бетоном – у спецрепортажі журналісти Дніпро TV, передає Gorsovet.

Як розповів власник розташованого поблизу «Озерки»  магазину Олександр Портретний, їм відрізали світло, топили каналізацію, влаштовували побої і намагалися залити бетоном, намагаючись заволодіти їх бізнесом. Помешкання сім'я Портретних придбала ще в 2015 році і, зробили ремонт, відкрили магазин і спокійно працювали до 2020 року.

Портретні пояснюють: платити їм немає за що, адже приміщення знаходиться в їх власності, комунальні послуги платять самостійно, а всі дозволи на обладнання нового входу у них були. У березні все приміщення залило каналізаційними водами і це не випадково, вважає власник: в їх магазині відключили опалення.

Час від часу до входу в магазин навідувалися непрохані "гості", яких фіксували камери спостереження. А 26 серпня ситуація завершилася побоями. На відео видно, як жінку б'ють в обличчя, забирають телефон. Потерпілі стверджують, що це була охорона "Озерки". Чоловіка на землі б'ють ногами і намагаються попасти комусь лопатою по голові. Внутрішня камера зафіксувала також початок заливки магазину бетоном з людьми всередині.

У Договорі від ТОВ "КП Центральний ринок" Портретним пропонується, щоб "Озерка" утримувала територію у належному стані, забезпечувала водовідведення та електромережі, платила комуналку та охороняла магазин. При цьому якщо ТОВ змінить витрати на утримання, вартість встановлюватиметься в односторонньому порядку — тобто самостійно підніме ціну. Усі ці послуги родина Портретних вже отримувала, самостійно уклавши договори, новий їм не потрібний. І навіть частиною цілісного майнового комплексу, як стверджує "Центральний ринок" в особі Вікторії Перебійніс, їхній магазин не є.

Вікторія Перебийніс, директор ринку "Озерка" коментувати ситуацію відмовилася. Її помічник Ігор також заявив, що поки триває слідство, коментарів не буде.

ТОВ "КП Центральний ринок" входить до групи "Приват" Ігоря Коломойського. У Дніпрі наводити порядки там, мабуть, може Нарік – Петровський.

Власники магазину штор біля "Озерки" бояться, що наразі напади на них відновляться і це стане черговим доказом тому, хто насправді намагається отримати їхнє приміщення. Чергове судове засідання заплановане на 18 листопада.

Нагадаємо, раніше ми писали, Як Держбанк «пробачив» іпотеку у Дніпрі на 300 мільйонів забудовнику-сепаратисту, а дніпровська братва користується

Як зрадник разом з кримінальним авторитетом Петровським вкрали 300 мільйонів в України

«Call-центри» - як один з елементів гібридної війни: правоохоронці викрили їх шахрайську мережу, де заправляють ставленики з орбіти Петровського