Ракетний удар, обстріли та збій системи оповіщення населення. Всі подробиці 265-го дня війни на Дніпропетровщині

ракет1

У вівторок, 15 листопада, 265-й день війни окупанти поцілили ракетами по об’єкту енергетичної інфраструктури у Кривому Розі. Є масштабні руйнування. Також знеструмлено чотири шахти. Під землею були 566 шахтарів, нині всіх вже підняли на поверхню, повідомляє Gorsovet.

В "Укренерго" повідомили про екстрені відключення світла по всій країні через масовані ракетні удари. Щодо нашої області: без електропостачання - громади у Нікопольському, Синельниківському, Криворізькому, Дніпровському районах. Енергетики, екстрені служби, ОВА та органи місцевого самоврядування роблять все, щоб стабілізувати ситуацію. Наразі вона контрольована. Електропостачання вже вдалося відновити у Верхньодніпровську, Першотравенську, Петропавлівській, Глеюватській, Брагинівській громадах, - розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Три ракети над областю наші сили ППО збили. За попередніми даними, це були "Калібри", а також Х-101.

ракет

Окрім цього, вдень окупанти вдарили з "Градів" по Марганецькій громаді, що на Нікопольщині. Є постраждалий - це чоловік 1969 року народження. В нього уламкові ураження, постраждалому надано медичну допомогу. В громаді пошкоджено два приватні будинки, господарську споруду, електромережі.

Пообіді під обстріл потрапила і Великомихайлівська громада у Синельниківському районі. Було пошкоджено лінію електропередач, що призвело до зупинки насосної станції. Наразі і електро-, і водопостачання в громаді відновлено, - додає Лукашук.

За його даними, через перепаду напруги у системі енергоживлення у Дніпрі сьогодні стався збій в роботі територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення населення. Її роботу оперативно відновлено.

Нагадаємо, стало відомо, скільки ворожих ракет збила українська ППО під час наймасштабнішої з початку війни атаки.