СБУ оголосила підозру самопроголошеному голові Запорізької області Євгену Балицькому

Screenshot_2

Служба безпеки України оголосила підозру Євгену Балицькому — колишньому нардепу-регіоналу, який незаконно став керівником військово-цивільної адміністрації Запорізької області, пише Горсовет.

Зрадник публічно критикував чинну українську владу та готував урочистості до Дня перемоги 9 травня. Він також видав так зване розпорядження «О временной организации общественного порядка», що зобов’язувало мешканців регіону сформувати «громадські загони», які мали слідкувати, аби не було проявів антиросійської діяльності. 

Цей колишній нардеп-регіонал, який у 2020 році був обраний депутатом обласної ради від ОПЗЖ, сприйняв повномасштабне російське вторгнення як шанс реалізувати власні політичні амбіції. Він не просто перейшов на бік ворога, а й заручився його підтримкою щодо силового захоплення влади в регіоні. Зокрема, він за допомогою загарбників примусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе керівником «військово-цивільної адміністрації Запорізької області, — зазначив речник СБУ Артем Дехтяренко. 

Наразі зраднику за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України — добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, а саме в окупаційній адміністрації держави-агресора. Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали: У Дніпрі затримали озброєну злочинну групу (фото, відео)