Скандальне інтерв'ю у мами загиблої від ракетного удару у Вінниці Лізи брала іноземна кореспондентка

MyCollages (71)

Комісія з журналістської етики (КЖЕ) категорично засудила дії журналістів, які причетні до скандального інтерв'ю з мамою чотирирічної Лізи, яка загинула під час ракетного удару по центру Вінниці. Як з'ясувалось, до реанімації пробралась кореспондентка італійського каналу RAI News 24 Лаура Танґерліні. Про це йдеться у заяві КЖЕ, передає Горсовет.

16 липня 2022 року фіксер італійського телеканалу RAI News 24 Антон Кудінов виклав на своїй сторінці у фейсбук відео інтерв’ю з Іриною Дмитрієвою, яка під час ракетного удару по Вінниці 14 липня втратила доньку та сама зазнала тяжких поранень. Інтерв’ю записувала кореспондентка RAI News 24 Лаура Танґерліні. Відео було знято в реанімаційному відділенні. Медіагрупа, яка вела зйомку, дала в руки постраждалої телефон з відео ще живої дівчинки і фіксувала на камеру реакцію жінки на це відео та на звістку про смерть власної дитини. Згодом Кудінов написав, що метою цього інтерв’ю було привернення уваги світу до війни в Україні і що сама жінка виявила таке бажання. Проте родичі постраждалої заперечили факт надання згоди на це інтерв’ю.  

Комісія з журналістської етики категорично засуджує такі підходи до висвітлення теми людей, що втратили рідних, самі зазнали поранень чи будь-яких інших травм, у тому числі психологічних.

Нагадаємо, сьогодні маленьку Лізу поховали. Церемогія відбудась без участі її мами, яка перебуває у важкому стані у лікарні. Раніше ми повідомляли, що внаслідок ворожої атаки на Вінницю загинули 24 людини, серед них - троє дітей. Окрім Лізи, окупанти вбили ще двох хлопчиків - 7 та 8 років. Фото загиблої від ракетного удару дівчинки облетіло увесь світ. А потім з'явилися кадри, що зробила та виклала у соцмережу її мати за півтори години до смерті дитини. Також ми публікували фото та відео з місця трагедії.