Смачні помідори на зиму без варіння та стерилізації
Для господарочок, які роблять запаси на зиму, розповімо рецепт шикарних помідорів на зиму. Секрет у тому, що не треба варити та стерилізувати. А неймовірно смачний розсіл, який готується дуже швидко і просто, стане родзинкою цієї страви. Спробуйте приготувати помідори у гостренькій овочевій крихті і ви будете задоволені, передає Gorsovet.
Помідори з’їдаються, а ароматний розсіл випивається без залишку!
Інгредієнти:
На вихід 3 л.
помідори 1,5 кг.
солодкий перець 100 г.
морква 100 г.
часник 50 г.
У кожну банку об’ємом 1 л.
чорний перець горошком 5 шт.
гвоздика 2 шт.
лавровий лист 2 шт.
оцет 9% трохи менше 1 ст. л.
Маринад:
вода 1,5 л.
Сіль 30 г.
Цукор 110 г.
Приготування:
1. У чисті банки закладаємо запашний перець, гвоздику та лавровий лист.
Шикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтою
2. Протикаємо помідори біля плодоніжки за допомогою зубочистки та укладаємо у банку.
Шикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтою
3. Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
4. Болгарський перець, моркву та часник перебиваємо в кашу за допомогою блендера або м’ясорубки та пересипаємо в каструлю.
Для любителів гострого можна додати ще й перець Чилі.
5. Зливаємо воду з банок у каструлю, всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння, варимо рівно 3 хвилини і знімаємо з вогню.
Шикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтою
6. Поки вариться розсіл, додаємо в кожну баночку 9% оцет.
Шикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтоюШикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтою
7. Доверху заливаємо гарячим розсолом, щільно закручуємо кришками, перевертаємо дном догори і залишаємо так до повного остигання.
Шикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтоюШикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтою
Зберігати такі баночки потрібно в прохолодному місці, підвалі чи холодильнику. Восени, коли прохолодно, можна зберігати і на балконі.
Помідори виходять в міру гострі, ароматні та неймовірно смачні! Під картоплю з м’ясом справжнє смакота!
Відкривати баночки слід не раніше, ніж за місяць-два. За цей час вони насититься розсолом і стануть по-справжньому незрівнянними!
Нагадаємо, раніше ми писали
З кетчупом чилі: новий варіант простого рецепту огірків на зиму від Євгена Клопотенка (Відео)
Ворожі ракети вдарили по Запоріжжю: з`явились перші подробиці