З кетчупом чилі: новий варіант простого рецепту огірків на зиму від Євгена Клопотенка (Відео)

клопо

Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився дуже смачним та простим рецептом. Він покроково розповів, як приготувати огірки з кетчупом чилі та імбиром. Отже, у вас є новий варіант смачнючого рецепта огірків на зиму. Не втрачайте літні дні даремно, а проводьте їх з користю, взимку скажете потім спасибі, повідомляє Gorsovet.

Як приготувати огірки з кутчупом чилі 

Інгредієнти 

На 5 літрових банок:
2,5 кг огірків
7 склянок води (по 250 мл)
250 г цукру
250 мл оцту 9%
2 ст. л. солі
1 ч. л. сухого імбиру
6-8 ст. л. кетчупу чилі від Торчин (в залежності від бажаної гостроти)
5 бутонів гвоздики
10 горошин чорного перцю
5 горошина духмяного перцю

ОГІРКИ З КЕТЧУПОМ ЧИЛІ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

ог
 
 КРОК 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування смачних огірків із кетчупом чилі від Торчина. Помийте 2,5 кг огірків, викладіть у велику миску та залиште у воді на 4 години. Далі зріжте хвостики. Якщо у вас маленькі огірки розміром з мізинець, можна не зрізати, аби вони не стали занадто м’якими та залишились хрусткими. Кількість огірків може бути трохи меншою чи більшою, все залежить від їх розміру.
 
 
 КРОК 2
У розігріту до 180 градусів духовку поставте банки на 20 хвилин для стерилізації. Тим часом приготуйте маринад. Для цього у велику каструлю влийте 7 склянок води. Доведіть до кипіння і всипте 250 г цукру та 2 ст. л. солі.

ог1
 
 
 КРОК 3
Додайте 6-8 ст. л. кетчупу чилі від Торчин, всипте 1 ч. л. сухого імбиру. Проваріть на невеликому вогні, помішуючи ложкою, приблизно 3-5 хвилин, сіль та цукор мають розчинитися. Потім зніміть каструлю з вогню і влийте 250 мл оцту 9%, перемішайте.

ог2
 
 
 КРОК 4
На дно кожної стерилізованої банки викладіть по 1 бутону гвоздики, 2 горошини чорного перцю та 1 горошину духмяного. Зверху вертикально викладіть огірки, намагайтеся робити так, щоб вони щільно прилягали один до одного. Залийте банки з огірками гарячим маринадом.

ог3
 
 
 КРОК 5
В окремій ємності проваріть кришки у киплячій воді, аби вони також стерилізувалися. Накрийте банки з огірками кришками, але поки не закручуйте.

ог4
 
 
 КРОК 6
Візьміть кілька каструль чи одну дуже велику ємність та поставте на плиту. Дно застеліть рушником або покладіть тарілку уверх дном, щоб банки не тріснули. Виставте банки з огірками та маринадом у каструлі і налийте на дно води, вона має досягати приблизно 1/3 висоти банок. Увімкніть вогонь, дайте воді на дні каструлі закипіти та стерилізуйте банки з огірками приблизно 10-15 хвилин. Після цього закупорте банки з огірками та залиште, аби вони трохи охололи. Переставте у прохолодне місце для зберігання.

ог5
 
Готувати – це просто!

Нагадаємо, раніше ми писали 

Як приготувати малосольні огірки за три години. Рецепт від Євгена Клопотенка. 

Як приготувати малосольні огірки з йодованою сіллю: рецепт від Євгена Клопотенка

Кабачки на зиму від Євгена Клопотенко всього за шість кроків

Як приготувати мариновані огірки на зиму. Найкращі рецепти від Євгена Клопотенка (Відео)