Як приготувати малосольні огірки за три години. Рецепт від Євгена Клопотенка

огурці

Відомий кулінар Євген Клопотенко розповів, як можна приготувати смачні малосольні огірочки. Він поділився рецептом малосольних огірків за три години. У цьому немає нічого складного. Як результат - оримаєете смаколик. Для цього виберіть огірки середніх розмірів, молоді та свіжі,  передає Горсовет.

Пам`ятайте, огірки повинні бути свіжими, і ні в якому разі не в`ялі. З таких нічого доброго не чекайте. Вони не будуть хрумкі та не смакуватимуть так, як хотілось би. Будь-які огірки перед тим, як їх робити малосольними, найкраще замочити в холодній воді на годину, якщо тільки-но з грядки – на 20-30 хвилин. Так вони стануть пружними.

Краще за все мариновані огірки готувати в банці. Але можна також використати й звичайну каструлю чи глибоку миску, відро. Щоправда, тоді слід взяти гніт.

Інгредієнти

Для 2-х літрової банки:

1-1,5 кг огірків

2 ст. л. солі

1 пучок спецій. Це повинні бути листя вишні, смородини, корінь і листя хріну, суцвіття кропу.

10 г перцю чилі

500-800 мл води, звертаємо увагу. Мова йде про столову газовану воду. 

1 головка часнику зимового.

Покроковий рецепт

Перше з чого ви повинні почати – із вибору огірків. Візьміть огірки до 10 см, із красивими пухирцями і без жовтизни. Помийте їх, викладіть у миску та залийте водою. Залиште на 20-30 хвилин. Такий прийом дозволить отримати вам ідеальні хрусткі огірочки.

Листя хрону, вишні та смородини помийте та крупно поріжте. Цей пряний букет додасть огіркам неповторний смак, тому, чим більше буде листя, тим краще.

Перець чилі треба порізати тонкими кружечками. Мені дуже подобається, коли в огірках є зовсім непомітна гострота. Якщо хочете ще гостріше, візьміть більше перцю.

На дно банки викладіть порізане листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику та шматочки гострого перцю. Зверху викладіть огірки. Їх потрібно викласти дуже щільно, щоб вони зайняли всю банку. Зверху насипте сіль.

Залийте огірки газованою водою. Потрібно використовувати звичайну столову воду з нейтральним смаком. Можна брати слабо або сильногазовану воду. Вона повинна бути кімнатної температури. Після того, як ви залили огірки, залиште їх на 2 години при кімнатній температурі, після чого помістіть в холодильник. Ще через 3-4 години можете діставати і пробувати. Якщо ви любите більш солоні огірки, трохи збільште час засолювання огірків.

Нагадаємо, раніше ми писали 

Як приготувати малосольні огірки з йодованою сіллю: рецепт від Євгена Клопотенка

Як приготувати мариновані огірки на зиму. Найкращі рецепти від Євгена Клопотенка (Відео)