Смачні помідори на зиму без варіння та стерилізації

Для господарочок, які роблять запаси на зиму, розповімо рецепт шикарних помідорів на зиму. Секрет у тому, що не треба варити та стерилізувати. А неймовірно смачний розсіл, який готується дуже швидко і просто, стане родзинкою цієї страви. Спробуйте приготувати помідори у гостренькій овочевій крихті і ви будете задоволені, передає Gorsovet.

Помідори з’їдаються, а ароматний розсіл випивається без залишку! 

Інгредієнти:

    На вихід 3 л.

    помідори 1,5 кг.
    солодкий перець 100 г.
    морква 100 г.
    часник 50 г.

У кожну банку об’ємом 1 л.

    чорний перець горошком 5 шт.
    гвоздика 2 шт.
    лавровий лист 2 шт.
    оцет 9% трохи менше 1 ст. л.

Маринад:

    вода 1,5 л.
    Сіль 30 г.
    Цукор 110 г.

Приготування:

1. У чисті банки закладаємо запашний перець, гвоздику та лавровий лист.

Шикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтою

2. Протикаємо помідори біля плодоніжки за допомогою зубочистки та укладаємо у банку.

Шикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтою

3. Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.

4. Болгарський перець, моркву та часник перебиваємо в кашу за допомогою блендера або м’ясорубки та пересипаємо в каструлю.
Для любителів гострого можна додати ще й перець Чилі.

5. Зливаємо воду з банок у каструлю, всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння, варимо рівно 3 хвилини і знімаємо з вогню.

Шикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтою

6. Поки вариться розсіл, додаємо в кожну баночку 9% оцет.

Шикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтоюШикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтою

7. Доверху заливаємо гарячим розсолом, щільно закручуємо кришками, перевертаємо дном догори і залишаємо так до повного остигання.

Шикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтоюШикарні помідори на зиму без варіння та стерилізації: секрет у неймовірно смачному розсолі з гостренькою овочевою крихтою

Зберігати такі баночки потрібно в прохолодному місці, підвалі чи холодильнику. Восени, коли прохолодно, можна зберігати і на балконі.

Помідори виходять в міру гострі, ароматні та неймовірно смачні! Під картоплю з м’ясом справжнє смакота! 

Відкривати баночки слід не раніше, ніж за місяць-два. За цей час вони насититься розсолом і стануть по-справжньому незрівнянними!

Нагадаємо, раніше ми писали 

З кетчупом чилі: новий варіант простого рецепту огірків на зиму від Євгена Клопотенка (Відео)

Ворожі ракети вдарили по Запоріжжю: з`явились перші подробиці