Смак дитинства. Секрети приготування згущеного молока від шеф-кухаря Клопотенка

мол

Згущене молоко - неперевершений смак дитинства. Незважаючи на те, що через великий вміст цукру, воно не надто корисне, з ним можна приготувати безліч солодощів, повідомляє Gorsovet.

Відомий шеф-кухарь Євген Клопотенко запропонував приготувати згущене молоко в домашніх умовах. За смаком воно буде таке, як те, що продається у магазині, та навіть краще, бо не містить нічого, крім молока, цукру, масла і ванілі.

Поради:

  • Беріть молоко найвищої жирності, краще незбиране. Хоча ми й додаємо трішки масла, проте більше молочних жирів у згущене молоко - то завжди ліпше. До речі, можна зробити й згущені вершки, якщо хочеться додаткової кремовості та густини.
  • Молоко має бути найсвіжішим, бо інакше є ризик, що воно згорнеться, а у нас немає в планах робити згущений сир.
  • Варіть молоко на середньому чи малому вогні, не допускаючи активного бурління.
  • Регулярно помішуйте, щоб не пригоріло.
  • Якщо хочете спробувати згущене молоко на смак під час приготування, то подбайте, щоб ложка була чиста та суха, аби молоко не згорнулося.

Інгредієнти: 

  • 300 мл молока
  • 300 г цукру
  • 30 г вершкового масла
  • 10 г ванільного цукру

Покроковий рецепт: 

Крок 1
У невелику кастрюльку додайте 300 г цукру, 300 мл молока, 10 г ванільного цукру, 30 г вершкового масла. Гарненько розмішайте, поставте його на середній вогонь.
 
Крок 2
Варіть молоко, періодично помішуючи протягом 20 хвилин, після чого дайте суміші охолонути до кімнатної температури. Якщо хочете отримати більш густу консистенцію, поставте молоко в холодильник на ніч. Зберігайте згущене молоко в холодильнику у банці, яка добре закривається. І не їжте усе одразу! Хоча дуже хотітиметься. Смакуйте з насолодою.

Нагадаємо, ми писали, як легко заквасити капусту за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.