Соковите м'ясо та хрустка скоринка. Як легко запекти шинку за рецептом шеф-кухаря Клопотенка
Ароматна запечена шинка - одна з найпростіших страв української кухні. Вона соковита та ніжна всередині, а зовні має апетитну трохи солодкувату скоринку. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко максимально спростив рецепт, аби шинку можно було готувати з легкістю, повідомляє Gorsovet.
Поради:
- М’ясо краще спочатку відварити, а вже потім запікати для отримання хрусткої золотавої скоринки.
- Приготування починати трохи завчасно і попередньо вимочити шматок свинини у сольовому розчині 6-8 годин. Завдяки цьому м’ясо стає ніжнішим.
- Для отримання апетитної скоринки м’ясо обов’язково потрібно змастити соусом. В нашому випадку це гірчиця, можно експериментувати та використовувати власні соуси.
- Перш, ніж розрізати готову шинку, дайте їй постояти 15-20 хвилин, тоді вона залишиться більш соковитою.
Інгредієнти:
- 1 кг свинини ("яблучко")
- 2 зірочки бодяну
- 3 бутони гвоздики
- 3 лаврових листки
- 1 ч. л. зерен коріандру
- 3 ст. л. солодкої гірчиці
- ½ ч. л. пластівців перцю чилі
- 1 л води
- 60 г солі (для розсолу)
- сіль та перець до смаку
Покроковий рецепт:
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування шинки – свинину і набір ароматних спецій. Ми обрали частину свинини, яка зветься «яблучко», вона ідеальна для соковитої та смачної шинки.
Крок 2
Добре посоліть та поперчіть 1 кг свинини, зв’яжіть кулінарною мотузкою, щоб готова шинка мала щільну структуру. Якщо хочете отримати більш соковите м’ясо та маєте час, м'ясо можна вимочити в сольовому розчині протягом 6-8 годин. Просто розчиніть 60 г солі в 1 літрі води та покладіть туди зв’язане м'ясо. Якщо ж часу обмаль, пропустіть цей крок.
Крок 3
Покладіть підготоване м’ясо у каструлю та залийте водою. Додайте 2 зірочки бодяну, 3 бутони гвоздики, 3 лаврових листки та 1 ч. л. зерна коріандру. Варіть свинину на мінімальному вогні протягом 2 годин. Відварений шматок м’яса дістаньте з каструлі, дайте трохи охолонути та змастіть з усіх боків 3 ст. л. солодкої гірчиці за допомогою кулінарного пензлика та притрусіть ½ ч. л. пластівців перцю чилі.
Крок 4
Заздалегідь розігрійте духовку до 200 градусів. Ми ж для запікання використовували парову піч, щоб м’ясо вийшло трохи більш соковитим. Запікайте свинину у розігрітій духовці протягом 20 хвилин, подавайте гарячою або холодною, порізавши скибочками.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати свинячу рульку за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.