Спільна заява силових структур з приводу захисту інформпростору України від ворожих телеграм-каналів

293734516_352089767111155_5459046945780887359_n

Служба безпеки України, Рада національної безпеки і оборони України, МВС України, Міністерство оборони, Міністерство культури та інформаційної політики, Міністерство цифрової трансформації, Головне управління розвідки Міністерства оборони України та Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зробили спільну заяву з приводу захисту інформаційного простору України від російських ворожих телеграм-каналів.

Про це повідомляє Горсовет  з посиланням на управління СБУ у Дніпропетровській області.

В умовах, коли Україна успішно протистоїть російському нападу, вкрай актуальним є питання інформаційної безпеки. Адже не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти «зраду» та розхитати українське суспільство. Зокрема, на це працює низка нібито незалежних телеграм-каналів, роботу яких насправді координує Кремль.
Причетність таких каналів до російських спецслужб встановила раніше і Служба безпеки України в рамках відповідних кримінальних проваджень.
Так, мова йде про Легетимный, Сплетница, Картель, Резидент, Наблюдатель, MediaPost, Женщина с косой та інші телеграм-канали, список яких час від часу доповнюється.
Закликаємо вас не користуватися цими каналами, адже їх роботу фінансує і координує росія. У жодному разі не довіряйте їм, оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України.
Також відзначаємо, що низка цих каналів для власної розкрутки замовляє рекламу в українських пабліках. Звертаємо увагу власників і редакторів всіх українських видань, що підтримка таких ресурсів є пособництвом ворогу та буде переслідуватися відповідно до законодавства.
Слава Україні!", - йдеться у заяві.

Наглядніше можна розпізнати ворожі телеграм-канали тут:

photo_2022-07-15_15-36-01

photo_2022-07-15_15-36-02

Раніше ми повідомляли, Вдома залишилися дружина, донька, мати: у бою поліг Сергій Маковійчук з Дніпропетровщини.

У Криворізькому районі лунали гучні звуки: просять зберігати спокій.

В Днепр приехал национальный герой США, чтобы поддержать Филатова в истории со Спартц.