Три кроки. Як легко приготувати смачні деруни від шеф-кухаря Клопотенка

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко спростив процесс приготування такої популярної в Україні страви, як деруни. Він запропонував не терти картоплю на терці, а перебити картоплю з цибулею в блендері, повідомляє Gorsovet.

Для дерунів якнайкраще підійде картопля з високим вмістом крохмалю. Тоді деруни в процесі смаження добре триматимуть форму. Очистьте бульбу, помийте та одразу готуйте. Якщо картопля якийсь час полежить у воді, частина крохмалю із неї вийде. Коли будете перебивати картоплю в блендері, обов’язкового це робіть разом з цибулею. Остання в цьому рецепті потрібна для того, щоб картопля не почорніла.

Інгредієнти: 

  • 3-4 картоплі 
  • 1 цибуля 
  • 1 яйце 
  • 1 ст. л. борошна  
  • сіль та перець до смаку  
  • 5 ст. л. соняшникової олії для смаження 
  • сметана для подачі 

Покроковий рецепт:

 

Крок 1
Очистьте 3-4 картоплини та цибулю. Поріжте овочі на часточки та перекладіть в чашу блендера.
 
Крок 2
Додайте яйце та перебийте до однорідної маси. Перекладіть картопляно-цибулеву масу в миску, додайте 1 ст. л. борошна, посоліть та поперчіть до смаку та одразу починайте смажити деруни.


 
Крок 3
Розігрійте пательню з соняшниковою олією та столовою ложкою викладайте картопляну масу. Смажте з обох сторін до появи рум’яної скоринки. Викладайте готові деруни на двошаровий паперовий рушник, аби увібралася зайва олія. Подавайте деруни зі сметаною.

Нагадаємо, миповідомляли, як легко запекти у духовці рубані котлети за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.