У Берліні з резиденції Петровського-Наріка правоохоронці вилучили близько півмільйона доларів та колекцію елітних хронографів

нарик

У берлінській резиденції дніпровського 50-річного кримінального авторитета та президента міжнародного благодійного фонду "Солідарність" Олександра Петровського-Наріка, який втік за кордон у перші дні війни в Україні, німецькі правоохоронці здійснили обшук в рамках розслідування кримінальної справи за обвинуваченнями його у відмиванні коштів, повідомляє Gorsovet з посиланням на Dетектив-Info.

За результатами здійснених оперативно-розшукових заходів було виявлено та вилучено понад 450 тисяч доларів, а також колекцію елітних хронографів. Серед екземплярів з колекції фахівці ювелірної галузі впізнали коштовні моделі лакшері-марок Parmigiani, Bovet, Zenith, Bregeut тощо.

Згідно робочої версії німецьких слідчих, Нарік вважається лідером найпотужнішого організованого злочинного угруповання Дніпра, що спеціалізується на скоєнні насильницьких та економічних злочинів. Зокрема, Петровському приписують контроль над розгалудженою мережею шахрайських call-центрів, дотичність до процесів незаконного видобутку бурштину, нафти і газу, використання корупційних схем задля привласнення державних ресурсів в Україні, а також візію емісара від так званих "злодіїв в законі" в процесі легалізації грошей, здобутих злочинним шляхом.

нар1нар2

Відомо, що на момент здійснення обшуку, який відбувся 16 вересня, правоохоронцям не вдалося перестріти Петровського особисто. Як вважається, напередодні візиту німецьких слідчих Нарік виїхав до Словаччини, де звернувся із заявою про отримання посвідки на проживання. Також було встановлено, що на початку серпня 2015 року Олександр Петровський отримав паспорт громадянина Республіки Кіпр.

Раніше ми писали про те, як угрупування Олександра Петровського-Наріка віджимало швейну фабрику у Дніпрі.