У Дніпрі розглядають рейдерське захоплення житла: до справи причетні люди з кола Петровського. Відео

жерав

Дніпрянин Дмитро Жеравін стверджує – його житло захопили рейдери. Повернути майно через суд він намагається вже четвертий рік. За словами чоловіка  – стоїть за цим злочинне угруповання головою якого є Олександр Петровський.

Журналісти ДніпроTV поспілкувалися з учасниками конфлікту, й намагалися відвідати одне з судових засідань, передає Gorsovet.

Історія Дмитра Жеравіна, за його словами, розпочалася з дружби з Віталієм Мархасіним, а закінчилася у судах. Дмитро впевнений, що саме Віталій Мархасін переконав його дружину під час розлучення позбавити екс-дружина сімейного бізнесу.

Засновником фірми (ПП «Алміра Груп») офіційно є теща Дмитра Жеравіна Ганна Андрієвська, директором раніше була його дружина Юлія Жеравіна, але потім сімейна рада поставила керувати Дмитра (Жеравіна). Влітку 2018 року (14 серпня 2018 року) Ганна Опанасівна звільняє Жеравіна з посади, під страхом втратити все під час розлучення пари, та призначає директором фірми адвоката Єгора Молоковича, який вивозить зі складів «Алміра Груп» весь товар. Щоб повернути товар та фірму Дмитру Жеравіну пропонують віддати будинок (с. Новоолександрівка, вул. Сонячна, 16), який переходить у власність Ганни Андрієвської. Тим часом із банківських рахунків «Алміри» на ТОВ «Максвел» та ТОВ «Альпінекс» витікали гроші загалом на 837 000 гривень. Підсумок грошей на рахунках немає, товар вкрадений, а викупити його Дмитру необхідно – чекають інвестори.

Тепер для того, щоб отримати вивезений товар? Дмитру Жеравіну потрібно було передати права на фірму Дмитру Міхлику, тимчасово, поки власник бізнесу не оплатить свій же товар, який обіцяли повернути. Грошей немає. У цей момент Дмитру пропонують назад повернути будинок на якийсь час, щоб залишити його в заставу і отримати позику від якогось Романа Сизоненка, який і став власником нерухомості. Це мало допомогти повернути фірму. Оформляли угоду через знайому нам товарну біржу «Січеславську правову».
    
У судах Дмитро Жеравін уже довів, що угоду на будинок було оформлено під тиском, позику на фірму він не отримував і що він, не будучи директором фірми, не міг продати її за 20 тисяч гривень. Таку довідку до суду також надавали. Віталій Мархасін тим часом подав позов на фірму «Алміра Груп», щоб зажадати 1,5 мільйона гривень за борг. Не знайомий Дмитру борг

Судові розгляди щодо цього будинку тривають четвертий рік. Постраждалі стверджують: у місті діє рейдерське угруповання. Виконавець - Віталій Мархасін,  який входить в ОПГ Олександра Петровського, відомого як авторитет Нарік. Питаємо у пана Мархасіна, навіщо йому будинок на вулиці Сонячній.

Той відповів:

Я не понимаю, про какое дело идет речь, глупые обвинения.

Я не заперечую и не поддветрждаю свои связи с Петровским. Он известный человек, я его видел по телевизору.

Если у кого-то есть претензии – пусть обращаются в правоохранительные органы.

Сам Віталій Мархасін вже перебуває в полі зору правоохоронців. Під час обшуків в січні 2020 року у нього вилучили печатки та документи пов’язані з перереєстрацією майна. Саме ці папери, на думку потерпілої сторони, підтверджували його участь у рейдерській схемі. Проте, згодом Віталію Мархасіну все повернули.

Тим часом Жеравін сумнівається у справедливості суду:

Я сомневаюсь в справедливости суда, потому что под руководством Деркач тут просто нет честных судей.

Я в этом уже убедился за три года нахождения в судах разных. Все суды решаются в сторону бандитов. У меня уже 8 криминальных проваджень. Я везде пострадавший, но суды все решают в сторону бандитов», - каже він.

Про те, наскільки прозоре судочинство в Апеляційному суді Дніпра, ми повідомляли раніше: скандально відому голову Дніпропетровського обласного апеляційного суду Наталю Деркач викликають на допит до Офісу Генерального прокурора. А говоритиме про що! Наталія Деркач - одна з найкорумпованіших і найбагатших суддів Дніпра, навколо якої завжди не встигають вщухати конфлікти та скандали. За словами адвоката дочки пані Деркач, їй можуть вручити підозру про скоєння злочину та відправити до суду для обрання запобіжного заходу, наприклад – арешту.

Грає під дудку братів Каснерів? У центрі Дніпра третій день протестують проти голови Апеляційного суду.

Судья из Днепра "забыла" внести в декларацию кучу недвижимости на миллионы гривен (ФОТО)

“Черные застройщики” Каснеры могли купить лояльность главы Апелляционного суда Деркач в обмен на элитную квартиру.

Глава Днепровского апелляционного суда помогала пророссийским политикам.

Международный скандал и защита «регионалов»: чем известна самая богатая судья Днепра и области.