У Дніпрі встановили 43 генератори у будинках ОСББ та ЖБК. Відео

o_1gleqdmd8bmm1t591e2p1garu8k6h

У Дніпрі, за завданням міського голови Бориса Філатова, продовжують готувати будинки ОСББ та ЖБК до можливого блекауту. На сьогодні у місті за програмою співфінансування мешканці будинків об’єднань та кооперативів, в яких розташовані дахові котельні, індивідуальні теплові пункти із закритим контуром та насосні станції, можуть отримати генератори. 75 % від їхньої вартості сплачує міський бюджет, 25 % — співвласники. Наразі на розгляді департаменту з питань самоорганізації населення ДМР 197 заявок від голів ОСББ та ЖБК.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на міську раду Дніпра.

На сьогодні ми вже придбали та встановили 43 генератори для будинків ОСББ та ЖБК. Голови об’єднань та кооперативів подають відповідну заявку, після її аналізу ми проводимо державну закупівлю генераторів», – зазначив директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Святослав Ткаченко. 

Зі свого боку голова ОСББ «Тверська 19» Світлана Бардакова додала:

У нас у будинку встановлено індивідуальний тепловий пункт, але він енергозалежний. Під час відключень світла ми не могли подавати тепло до будинків, тож звернулись до департаменту з питань самоорганізації населення міської ради та залишили заявку на отримання генератора. І завдяки нашому меру Борису Філатову та програмі співфінансування через три дні він вже був у нас. Тож тепер, коли в нас відсутнє освітлення, ми вмикаємо генератор і в наших квартирах тепло. Дуже дякуємо за таку підтримку від міста в такий нелегкий час». 

Для участі у програмі голови правління ОСББ чи ЖБК можуть напряму звертатися до департаменту з питань самоорганізації населення через соціальні мережі або за телефоном 063-340-94-77.

Докладніше - в сюжеті:

Відео: ДніпроTV.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, 27 років тому під Новий рік Дніпро став третім містом України з метрополітеном

Міська влада Дніпра узгодила з ДТЕК та ЦЕК план відключення об’єктів критичної інфраструктури міста