У Дніпрі з посади декана журналістського факультету пішла людина-епоха

MyCollages - 2022-07-29T224432.524

У Дніпрі раптово гримнули зміни у царині підготовки журналістів. З посади декану Факультета систем і засобів масової комунікації Дніпровського Національного університету пішов Володимир Демченко - людина-епоха, зусиллями якої у цьому вузі спочатку з'явилось відділення журналістики, а потім вже факультет, повідомляє Gorsovet.

Інформацію про те, що Володимир Демченко залишив свою посаду оприлюдила його дружина Тетяна Потніцева на своїй сторінці у соцмережі.  Автором поста став сам вже екс-декан.

У день святого рівноапостольного князя Володимира (28 липня - Ред.) я вийшов з першого корпусу університету (колись я був активним членом комісії з його будівництва), маючи на руках трудову книжку, копію наказу про звільнення і текст контракту, що завершився. Так спекотного літнього дня виявилася перевернутою остання сторінка книги моєї долі, пов'язана з ДНУ. За нею - 66 років безперервного служіння у різних якостях та 30 років, відданих створеному від першого кілочка факультету з новомодною назвою ФСЗМК, - пише Володимир Демченко.

В Дніпрі дуже мало журналістів, які б не знали, хто такий Володими Демченко - за 30-річну історію факультета усі покоління студентів називали його ВД (скорочено від Володимир Димитрович). Він про це завжди знав та ставився до цього зі властивим йому гумором.

За плечима - десятиліття творчої роботи та сотні молодих (і вже не дуже) людей, яких я із чистою совістю можу назвати своїми учнями, "вихованцями" з гнізда В.Д. І це давало мені можливість зростати і вдосконалюватися не тільки як викладачеві, а й як журналісту і комунікатору. Приналежність до університету дозволила мені час від часу виступати спіч-райтером президентів Кучми та Ющенка, прем'єрів Кінаха та Єханурова та доброго десятка голів Дніпропетровської обладміністрації. Їхніми "златими" вустами я теж намагався донести народу "розумне, добре, вічне", - згадує екс-декан.   

Демченко зізнався, що в нього "тужливо защемило серце" при виході з трудовою книжкою в руках з першого корпусу ДНУ. І це не дивно - саме там у свої перші роки базувалося відділення журналістики.

Не приховую, як всяка "кішка, яка гуляє сама по собі", я часом викликав невдоволення вищого керівництва, але хоч і в нас іноді приборкували норовливих, їх переважно терпіли. Така ось в університеті аура.
І ось все позаду. Не лукавитиму: у мене при виході з першого корпусу тужливо защеміло серце. Але так і буває, коли розлучаєшся з чимось нескінченно дорогим і важливим. Адже саме університет усі ці роки був для мене і основою, і змістом, і метою життя. Однак за перегорнутою сторінкою обов'язково виявляється нова, чиста. І хоча я тепер "скромнішим став у бажаннях", останнього слова я ще не сказав. Так що залишайтеся з миром і чекайте на продовження… - додав Володимир Демченко.

вд

вд1

Нагадаємо, мер Філатов прокоментував скандал навколо Корбана та мовчання влади.