У новорічну ніч лікарі Дніпра успішно прийняли єдині пологи – у переселенки з Маріуполя. Відео

синок

Першим у 2023 році у Дніпрі народився хлопчик. Вага 3 кілограми 640 грамів, зріст 57 сантиметрів – Данило з’явився на світ 1 січня о 01:12. Батьки - переселенці з Маріуполя, які знайшли прихисток у нашому місті. Через війну з росією, вони втратили все, і саме немовля стало подарунком долі за ті страждання, які були пережиті.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на "Наше Місто".

Матуся хлопчика 38-річна Ольга почала народжувати малюка за 7 годин до Нового року:

Я думала, що народжуватиму плюс-мінус через тиждень після Нового року, але що це вийде саме у святкову ніч – точно не очікувала».

Сім’я Бойко – Ольга, чоловік Микола та старша донька – приїхала з Маріуполя. До початку повномасштабного вторгнення родина мала дім та власний бізнес. Будували плани як і всі українці, поки до Маріуполя не прийшли російські терористи та не знищили їхній будинок та власний бізнес. Родині попри всі труднощі вдалось виїхати з рідного міста у квітні, у той момент жінка знала, що під її серцем зростає нове життя. Наразі родина мешкає у Слобожанському, але народжувати вирішили саме у Дніпрі.

Це дуже довгоочікувана дитина. Ми мріяли саме про хлопчика, бо дівчинка в нас вже є. І ось такий приємний подарунок під ялинку ми з чоловіком отримали. Він поки схожий на татка. Народжувала я разом з чоловіком. І першу донька тато також зустрічав разом зі мною. Взагалі місто Дніпро чудове, дуже добрі люди. Нам допомагають з гуманітаркою. Ми потрапили до цього пологового, і я дуже була щаслива, бо лікарі тут прекрасні і весь процес пройшов на ура», – зазначила матуся Ольга.

Жінка народжувала самостійно. Лікарі кажуть, стан матусі та дитини добрий.

Гарна, активна дитина, добре їсть та має здоровий сон. Плануємо, що жінка ще день пробуде в лікарні і далі на виписку. Тут вона має все необхідне – підгузки, дитяче харчування, засоби гігієни тощо. Загалом, історія Ольги дуже схожа на історії тих українок, які теж тікали від війни з рідних міст. Їхня сім’я спочатку майже місяць не могла виїхати з-під російських ракет, потім ще місяць добиралась до Дніпра. Тут їм довелось починати життя з нуля. І їхня дитина – це як подарунок долі за ті страждання, які, будемо сподіватись, залишились в тому році», – зазначила лікарка-акушерка Таїсія.

Наразі у родини Бойко лишилась ще одна мрія – повернутися до рідного Маріуполя, в якому, на думку жінки, вже незабаром замайорить синьо-жовтий прапор.

Раніше ми повідомляли, Мріяв продати твір Banksy за 9 мільйонів гривень. Проте отримує 12 років позбавлення волі.

На Кайдацькому мосту в Дніпрі триває ремонт трамвайних колій