У Запоріжжі після ракетного удару службові собаки з Дніпропетровщини шукають людей під руїнами

MyCollages - 2022-10-06T191143.767

Три людини загинули внаслідок ворожого ракетного удару по житловим багатоповерхівкам Запоріжжя. Особу однієї жінки встановлено. Дані про кількість жертв та постраждалих можуть змінюватися, фахівці продовжують працювати на місці події, повідомила начальник відділу комунікації ГУ НП у Запорізькій області АннаТкаченко, передає Gorsovet.

На місці ліквідації наслідків ракетних ударів у Запоріжжі працюють співробітники Павлоградського пошуково-рятувального кінологічного загону "Антарес" разом із пошуковими собаками. На рахунку псів, які в будь-який час доби за першої ж потреби вирушають на пошуки зниклих громадян,  десятки знайдених людей: живих і тих хто, на жаль, загинув. 

За даними ДСНС, сьогодні у Запоріжжі п'ять собак-рятувальників із кінологічного центру допомагають екстреним службам у пошуку людей, які можуть перебувати під завалами. 

До розбору зруйнованих конструкцій і пошуку громадян, залучені представники добровільних формувань цивільного захисту. У числі добровольців і колишні працівники Головного управління ДСНС та ветерани пожежної охорони.

Директор Департаменту охорони здоров'я Олексій Кулинич повідомив, що у медичні заклади Запоріжжя доставлено 12 пацієнтів: шпиталізовано 9 пацієнтів, 3 запоріжців після медичного огляду від госпіталізації відмовилися. Стан людей задовільний. Один пацієнт знаходиться у важкому стані. Серед травмованих є двоє дітей - хлопчики 4 років, - повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Нагадаємо, з'явилося відео зруйнованих ракетним ударом квартир у Запоріжжі.