Українське барбекю. Курячі крильця в медово-соєвому соусі від шеф-кухара Клопотенка
Ідеально приготовлені курячі крилця з соусом, запечені до хрусткої золотистої скоринки, мають всі шанси стати улюбленою стравою. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував черговий рецепт "з українською душею". Крильця запікаємо у духовці, соус зробимо досить класичний - із поєднанням солодкого меду, гірчиці та соєвого соусу, повідомляє Gorsovet.
У рецепті все досить просто. Залишається дотримуватись пропорцій і страва вийде ідеально смачною.
Поради від Клопотенка:
- Якщо ви хочете отримати маленькі шматочки, які зручно їсти руками, перед початком приготування розділіть кожне крильце на дві частини.
- Мед краще взяти рідкий, то легше буде розподілити маринад.
- Зверніть увагу на концентрацію солі в соєвому соусі, деякі соуси краще злегка розбавити водою. Або просто спробуйте його на смак і вже тоді визначтеся.
Складові:
- 800 г курячих крилець
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. л. меду
- 1 ст. л. гірчиці у зернах
- ½ ч. л. пластівців чилі
Покроковий рецепт:
Крок 1
Увімкніть духовку розігріватись до температури 180 градусів. Помийте 800 г курячих крилець і обсушіть паперовим рушником. Викладіть у миску і додайте 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. гірчиці у зернах, 2 ст. л. меду та ½ ч. л. пластівців чилі.
Крок 2
Очистіть 3 зубчики часнику та роздавіть плоскою стороною леза ножа. Додайте в миску до курки. Ретельно перемішайте, щоб суміш добре розподілилася.
Крок 3
Застеліть лист пергаментом і викладіть крильця з соусом. Можна використовувати форму для запікання. Поставте духовку в розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. Ми використовували режим конвекції верх-низ.
Крок 4
Для отримання хрусткої золотистої скоринки за 10 хвилин до кінця приготування змініть режим гриля.
Раніше ми публікували новий рецепт оладків з кабачків з йогуртовим соусом від шеф-кухара Клопотенка.