Унікальні кадри з висоти пташиного польоту: у Дніпрі презентували відеовізитівку міста (ВІДЕО)

photo_2022-01-19 16.47.02

300 годин відзнятого відео у форматі таймлапс – 3-хвилинний ролик на виході. Євген Савченко та студія DREAMERS створили нову відеовізитівку Дніпра.

Про це  повідомляє "Горсовет" з посиланням на "Дніпро ТВ".

Дніпро зафільмували з висоти пташиного польоту у різні пори року, за різних погодних умов та в різний час, щоб максимально охопити й передати красу та потенціал міста, що стрімко розвивається.

Проєкт підтримала програма «Культурна столиця».

У кадрі – Дніпро: монументальний, потужний, сучасний, амбітний, динамічний, яскравий, патріотичний і надзвичайно привабливий! 

Як літали та знімали. Історію створення унікального ролика розповів його автор, відеооператор Євген Савченко. 

Коли навесні 2021 року «Культурна столиця» оголосила конкурс на отримання грантів для втілення соціальних проєктів, Євген Савченко та його команда запропонували свій проєкт. Вони вирішили зняти відеоролик про місто Дніпро. Знали, скільки уже було подібних робіт і ризикували поставити своє відео в один ряд із іншими. Але запевнили комісію, що їхня робота буде особливою, не схожою на попередні спроби ані за концептом, ані за темпоритмом. 

Ми вирішили показати ритм міста. Як Дніпро прокидається, як живе вдень, як засинає. Показати різні моменти доби через освітлення об’єктів, хмари, заходи сонця, світанки», – розповідає Євген Савченко. 

Серед обраних локацій є й такі, які дніпряни ще не бачили з висоти пташиного польоту. Приміром, парк Прибережний. А є й знайомі місця – втім, через обраний ракурс виглядають вони досить загадково. Новий, або Центральний міст знято знизу та з берега. Проліт дрона під мостом – ризикований хід, результат – унікальні кадри. 

Тут важливо було вгадати з часом фільмування, – розповідає Євген. – Правильним виявилося знімати засвітла, коли сонце відбивається у воді, підсвічуючи відблисками конструкції мосту та підкреслюючи геометрію ліній. Це неймовірно класно! Ми зняли цю магію разів шість. Було з чого обирати». 

Вдалося наблизити до очей глядача й Кобзаря. Пам’ятник Тарасові Шевченку здійнявся дуже високо – риси обличчя поета важко розгледіти.

Ті, хто гуляє парком Монастирського острову, не бачать зосереджений, гордий погляд Тараса. Ми наблизили його до людей», – ділиться Євген Савченко. 

Матеріалу у хлопців на 100 гігабайтів. Унікальні кадри варті уваги! Тож варто чекати на нові серії польотів над Дніпром. 

Автори проекту впевнені: відеовізитівка стане крутою рекламою Дніпра, адже розказує й показує історію міста. 

Раніше ми писали, що: "Этим певцам из Днепра стоя аплодируют поклонники по всему миру".