Унікальний рецепт пиріжків з м'ясом від шеф-кухаря Клопотенка
Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував унікальниц рецепт пиріжків з м'ясом, які можуть бути як основною стравою, так і закускою, повідомляє Gorsovet.
Унікальність страви у начинці - автор рецепту взяв для неї свинячий фарш, але не додавав смажену цибулю, як це роблять майже завжди. Він захотів зробити смак максимально м’ясним - додав томатну пасту для насиченості та зіру для аромату. А ще трохи проекспериментував над формою та зробив пиріжки трикутними.
Інгредієнти для тіста:
- 500 г борошна
- 1 пакетик сухих дріжджей
- 1 ст. л. цукра
- ½ ч. л. солі
- 1 яйце
- 250 мл молока
- 50 мл соняшникової олії
Інгредієнти для начинки:
- 500-600 г свинини (нежирна)
- 2-3 ст. л. соняшникової олії
- 1-2 зубчики часнику
- 50 мл соєвого соусу
- 1 ст. л. томатної пасти
- ½ ч. л. зири
- 1 жовток (для змащування пиріжків)
- 2 ст. л. молока (для змащування пиріжків)
- 1 ст. л. мака (опційно)
- до смаку сіль та перець
Покроковий рецепт:
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування пиріжків з м'ясом. Якщо будете використовувати кухонну машину Kenwood, як я, то підготуйте також насадку гак і м'ясорубку. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
Крок 2
Для тіста всипте в чашу 500 г борошна, 1 ст. л. цукру, ½ ч. л. солі, 1 яйце, 50 мл соняшникової олії і 1 пакетик сухих дріжджів, влийте 250 мл молока. Ще раз хочу звернути увагу на дріжджі – обов'язково перевіряйте їх термін придатності та читайте пропорції на упаковці, вони можуть відрізнятися, в залежності от виробника.
Крок 3
Замісіть тісто за допомогою насадки гак. Використовуйте середні обороти для замішування.
Крок 4
Свинину (500 г) наріжте невеликими кубиками і зробіть фарш за допомогою насадки м'ясорубка. Дуже зручно, що ви можете одночасно робити фарш і замішувати тісто. Якщо у вас немає кухонної машини, можна замісити тісто вручну і зробити фарш за допомогою будь-якої м'ясорубки. Але зручніше і швидше, звичайно, зробити обидва процеси одночасно, так ви заощадите час і зусилля.
Крок 5
Готове тісто покладіть у миску, змащену олією, накрийте рушником і поставте в тепле місце без протягів на 45-60 хвилин.
Крок 6
Розігрійте пательню з 2-3 ст. л. соняшникової олії і викладіть 1-2 розчавлені зубчики часнику. Приблизно через 2-3 хвилини, після того, як олія ароматизується, витягніть часник з пательні.
Крок 7
Після того, як ви витягли часник, викладіть на пательню свинячий фарш і підсмажте кілька хвилин. Додайте 50 мл соєвого соусу.
Крок 8
Через кілька хвилин додайте до фаршу 1 ст. л. томатної пасти, трохи солі та перець за смаком.
Крок 9
Перемішайте, щоб паста і сіль з перцем рівномірно розподілилися у фарші, і готуйте до готовності м'яса.
Крок 10
Коли тісто підійшло, обімніть його і розділіть на 12 рівних частин.
Крок 11
Розкачайте кожну кульку тіста в тонкий пласт за допомогою качалки.
Крок 12
Викладіть в середину кожного пласта м'ясну начинку і сформуйте пиріжки. Я захотів надати їм трикутної форми, але ви можете вибрати і будь-яку іншу, на смак це не вплине.
Крок 13
Викладіть сформовані пиріжки на деко, застелене пергаментом, швом вниз.
Крок 14
Змішайте 1 жовток з 2 ст. л. молока і змастіть пиріжки цією сумішшю для отримання рум'яної скоринки.
Крок 15
Якщо є бажання, посипте пиріжки 1 ст. л. маку. Ми звикли до маку в десертах, а мені захотілося з'єднати його із м'ясом. Смак вийшов дуже цікавий.
Крок 16
Випікайте пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці на середньому рівні приблизно 25-30 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ліниві голубці за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.