Увесь тиждень ворог накривав вогнем з артилерії чотири райони Дніпропетровщини. Є загиблі та поранені

1fadf766-17db-4cd6-9f94-f9b644e02bf4

У п'ятницю, 29 липня, протягом дня ворог обстріляв прикордонні території Широківської громади у Криворізькому районі. Минулося без жертв і без руйнувань. В інших районах Дніпропетровщини день був спокійним, повідомляє Gorsovet.

За словами голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, починаючи з понеділка, російські окупаційні війська увесть тиждень обстрілювали читири райони нашої області. На жаль, є один загиблий і четверо постраждалих.

Щодня окупанти били по Криворізькому району: під обстріли потрапляли Апостолівська, Зеленодольська, Широківська громади. Внаслідок атаки по агропідприємству один хлопець загинув, ще двоє осіб дістали поранення. По Нікопольському району від початку тижня, за приблизними підрахунками, ворог випустив близько 120 реактивних снарядів РСЗВ. Двоє постраждалих, серед яких – десятирічна дівчинка. В районі за ці п‘ять днів пошкоджено близько 20 житлових будинків (більшість – у приватному секторі), господарчі споруди, будівлі лікарні та дитсадка, - нагадав Лукашук.

За його даними, обстріли Синельниківського та Дніпровського районів, на щастя, минулися без жертв. Пошкоджено ангари сільгосппідприємства в Любимівській громаді. 

Нині змінився перелік громад області, які постраждали внаслідок бойових дій. До списку, опублікованого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, додалася Нікопольська міська територіальна громада. Але з цього переліку прибрали Межівську селищну ТГ, що у Синельниківському районі. Наразі в нашій області налічується 7 громад, які постраждали внаслідок бойових дій, - додав Лукашук. 

Нагадаємо, окупанти у Василівському районі, що навпроти Нікополя, отримали "бавовну". У них палає склад.