В Україні з прилавків зникає сіль: що планують робити (Фото)

соль

Протягом останнього тижня у багатьох містах і районах України покупці почали скаржитись на те, що з поличок зникає сіль. Люди порозкупляли навіть дорогу, бо ніхто не знає, чи налагодиться ситуація та по якій ціні буде. Причиною зникнення солі пояснюють тим, що в Донецькій області через бойові дії понад місяць тому зупинилося підприємство “Артемсіль”. Воно належить до найбільших в Європі підприємств з солевидобутку.

Як стало відомо від в.о. директора державного підприємства “Артемсіль” Віктора Юріна, вже зараз солі від цього виробника немає у сусідньому Бахмуті. Її дефіцит помітили й в усіх куточках країни.

Що відбувається на підприємстві зараз, про це Вільному радіо розповів в.о. директора державного підприємства “Артемсіль” Віктор Юрін, передає Горсовет.

За його словами, підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйнована адміністративна будівля. Були прямі влучання в рудники, матеріальний склад. Через постійні бойові дії відновити виробничий процес, як це було колись, просто неможливо. Ніхто не буде піддавати людей небезпеці.

Крім того, більшість мешканців Соледара, які працювали на підприємстві “Артемсіль”, вже евакуювались. Більшості працівників немає на місці.  

Нашу вузлову станцію "Сіль", куди ми підтягували вагони зі своїх під'їзних колій, регулярно обстрілюють. "Артемсіль" здебільшого орієнтована на відвантаження продукції залізничним транспортом. На автомобілі ми можемо вивозити лише незначну частину, - так прокоментував ситуацію Юрін.

Запас готової продукції із ДП Артемсоль змогли евакуювати у квітні.

Як заявив Юрін, поки йдуть бої, тимчасово доведеться замінити нашу сіль імпортованою.

Ось що зараз відбувається на підприємстві 

Фото з місця подій

обст

Адміністративна будівля ДП "Артемсіль" пошкоджена. Фото: Андрій Попов

обст1

Так адміністративна будівля ДП "Артемсіль" виглядає всередині. Фото: Андрій Попов

обст2

Пошкоджений адміністративно-побутовий комплекс рудника № 4 ДП “Артемсіль”. Фото: Андрій Попов

Нагадаємо, раніше ми писали Главный инфекционист Украины рассказала, чем опасен вирус оспы обезьян   Астролог розповіла, що буде з окупованими містами та дала прогноз, коли закінчиться війна