Вони дійсно герої! Мер Філатов розповів про лікарні Дніпра, які допомогають пораненим бійцям, а також дніпрянам та переселенцям

филатов

У Дніпрі близько десяти лікарень місцевого підпорядкування допомагають пораненим на передовій, мешканцям міста та переселенцям. Медики дуже навантажені та працюють «без зайвого піару». Про це розповів мер міста Борис Філатов у передноворічному інтерв’ю виданню. Про це пише Gorsovet з посиланням на Наше Місто

2022 рік був для медичних закладів дійсно роком випробувань на межі сил, поділився своїми думками міський голова. Крім того, що лікарі виконували обов’язки з медичного обслуговування городян, вони впоралися з лікуванням поранених бійців й переселенців.

skoraya-optimized

Дніпро займає перше місце в країні за кількістю ВПО, що прибули до міста: наразі їх 185 тисяч осіб (приміром, у Львові – 115 тис. осіб). Адже люди з прифронтових місць Донбасу, Харківщини їдуть переважно до Дніпра. Лікарі Дніпра - дійсно герої, які надають допомогу попри все. І дуже прикро, коли в інформаційній сфері, у свідомості людей, цей факт не фіксується, - зазначає Борис Філатов


За спостереженням мера більшість лікарень міста працювало у цьому році «без зайвого піару». Майже весь тягар популярності взяла на себе обласна лікарня, яка перетворилася у цьому році на центр з рятування поранених.

Так, є широко відома обласна «піар-лікарня», дуже потужна, яка багато робить для поранених. Але є також десятки інших лікарень, де дуже багато лікарів працюють без зупинки, надають допомогу пораненим, хворим. Втім лаври, всю славу збирають інші, - вважає Борис Філатов


Лікарні, які скромніше за великі заклади, війна застала раптово й можливостей відразу налагодити роботу в них було менше.

Вони не мають часу, щоб якось перебувати в інформпросторі та постійно нагадувати, що ми – найкращі… вони цілодобово рятують життя, каже Філатов.


У країні надскладна ситуація, але місто продовжило у 2022 році реконструкцію лікарень і амбулаторій. Борис Філатов дуже пишається цим.

Так, високі темпи робіт, що мали місце у 2021 році, цього року місто не може демонструвати. Але цей процес триває. Виконуються ремонти в лікарнях, триває придбання медичного обладнання, - розповідає Філатов

Треба не зменшувати темпів і попри умови війни, необхідно продовжувати покращувати умови як для лікування людей, так і для праці медиків, впевнений міський голова. 

Вдячний фахівцям сфери охорони здоров’я, будівельникам, ремонтникам, які працюють навіть в складних умовах, що запровадила постанова КМУ №590. Це дає надію, що крок за кроком ми будемо формувати в Дніпрі єдиний медичний простір з якісними послугами для всіх.
Хочу сказати щирі слова подяки лікарям нашого міста, які цілодобово рятують життя. Без жодного зайвого піару працюють на перемогу, - підкреслив мер.

Раніше ми писали, як міський голова Дніпра Борис Філатов привітав мешканців міста з Новим роком