Ви розлюбите "Олів'є" та "Шубу": Топ-4 нереально смачних українських салатів

585c54052f176-so-13_1200

Салат "Олів'є" та "Шуба" - страви, знайомі багатьом з самого дитинства. Саме вони щорічно прикрашають наші святкові столи. Однак, чи актуальні вони в Україні зараз? І які аналоги української кухні можна використати замість звичних страв? Про це сьогодні розповість Gorsovet

Нещодавно шеф-кухар Євген Клопатенко заявив, що любити "Олів'є" – значить чіплятися та шукати комфорт у своєму минулому.

Нам треба плекати і розвивати наше. Тільки так, - повідомив шеф-кухар Євген Клопотенко

Тож сьогодні, за порадою найвідомішого українського кухаря, ми вирішили дізнатися, якими саме українськими салатами можно замінити "Олів'є".

А підібрати найсмачніші рецепти для вашого столу нам допомогла Дніпровський кулінарний блогер Ірина Перехрест.

1.Салат з язиком

251eae02-9fa9-4e13-a0cc-0b52e6b035af

Цей салат буде приємною новинкою для багатьох ваших гостей, які ще попросять рецепт. Їх напевно  ніжність самого м’яса та гармонія смаків, - каже Ірина

Інгредієнти:

  • 1 яловичий язик
  • 1 морква
  • 2 лаврових листа
  • 3 картоплі
  • 3 солоних огірка
  • 100-120 ст. л. оливок без кісточки
  • 2 ст. л.майонезу

Приготування:

  1. Промийте яловичий язик під холодною водою та покладіть у сотейник з водою, щоб вона повністю його покривала.
  2. До язику додайте очищену моркву, 2 лаврових листа, сіль, перець. Доведіть до кипіння та варіть протягом години після запікання, але вогонь поставте на мінімум.
  3. Доки язик готується, необхідно відварити картоплю в «мундирах» протягом 30 хвилин. По готовності охолодіть її та наріжте кубика середнього розміру.
  4. Готовому язику потрібно охолонути. Покладіть його у холодну воду, можете додати лід, якщо є. Таким чином буде набагато легше зняти шкіру з язику.
  5. Холодний язик очистіть від шкіри, а потім наріжте дрібними кубиками і висипіть в одну ємність із картоплею.
  6. Поріжте оливки та солоні огірки дрібними кубиками.
  7. Перемішайте всі інгредієнти в мисці і заправте майонезом. Сіль та перець додайте за бажанням.

2.Салат із овочів "По-карпатському"

ovoshhnoj-salat-po-karpatski_1

Свіжий салат із овочів із абсолютно новим та свіжим смаком. Крім гастономічного задоволення від цієї страви ви отримаєте багато користі для вашого організму, - коментує Ірина

Інгредієнти:

  • картопля - 2 шт
  • солодкий перець - 1 шт
  • помідори- 3 шт
  • морква - 1 шт
  • цибуля ріпчаста - 1 шт
  • корінь петрушки
  • рис / перлова крупа - 150 г.
  • масло
  • сіль

Приготування:

  1. Картоплю очистити, нарізати дольками, на олії обсмажити до готовності.
  2. Моркву, лук і петрушку нарізати кубиками, пасерувати на олії, в кінці додати нарізані помідори і перець.
  3. Окремо з перлової крупи або рису відварити розсипчасту кашу.
  4. Перемішати овочі з картоплею і кашею, влити трохи бульйону і до готовності все згасити, подавати овочевий салат по-карпатськи в гарячому вигляді.

3.Яскравий рецепт салату "На весілля"

1.1-min_35

Салат із серії - рецепти салатів на весілля. Салат вийшов з яскравим, соковитим смаком, ситний і при цьому легкий, з найпростіших продуктів, але при цьому смачний, - каже Ірина Перехрест

Інгредієнти:

  • Пшоно - 1 пакет
  • Горбуша (консервована) - 1 бан.
  • Сирок плавлений - 1 шт
  • Кукурудза (консервована) - 5 ст. л.
  • Часник - 2 зуб.
  • Цибуля зелена (маленька) - 1 пуч.
  • Сіль
  • Майонез - 2 ст. л.

Приготування:

  1. У киплячу воду закидаємо пакетик золотого пшона, солимо і варимо 25 хвилин до готовності. Сирок натираємо на тертці.
  2. У глибоку миску викладаємо готове пшоно, кукурудзу і тертий сирок.
  3. Додаємо розім'яту на шматочки горбушу і 4 столові ложки маслянного соусу з-під горбуші.
  4. Солимо і перчимо до смаку, додаємо майонез, часник і зелену цибулю. Ретельно перемішуємо і наш салат на весілля готовий! Смачного

4.Салат “Красуня”

2-53

Салат дуже смачний та ніжний, всі інгредієнти добре поєднуються між собою. Якщо приготуєте, точно не помилитеся, гості просто люблять такий салат, - каже Ірина

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт.
  • печериці мариновані – 300 г
  • картопля – 3 шт.
  • морква – 1 велика або 2 середні
  • свіжі огірки – 2 шт.
  • червона цибуля – 1 шт.
  • сир – 100 г
  • майонез – 100 г

Салат дуже смачний та ніжний, всі інгредієнти добре поєднуються між собою. Якщо приготуєте, точно не помилитеся, гості просто люблять такий салат, -каже Ірина

Приготування:

  1. До готовності відварюємо моркву та картоплю, після остигання натираємо овочі на великій тертці.
  2. Мариновані гриби нарізаємо кубиком.
  3. Куряче м’ясо відварюємо до готовності, потім нарізаємо кубиком, червону цибулю дрібним кубиком. Сир натираємо на дрібній тертці.
  4. Викладаємо салат на тарілку шарами: картопля, майонез, куряче філе, майонез, червона цибуля, печериці мариновані, майонез, морква, майонез, сир.
  5. Майонез наносимо тонкою сіточкою за допомогою мішечка, щоб шари вийшли повітряні! Перед подачею салат потрібно прибрати на годину в холодильник.

Раніше ми повідомляли, як приготувати найсмачніший борщ за сімейним рецептом шеф-кухаря Клопотенка