Відкривати очі і серця.У Дніпрі триває фестиваль патріотичного кіно «Наша земля». Ще можна встигнути

Фестиваль Наша Земля

Перший фестиваль патріотичного кіно «Наша земля» розпочався у Дніпрі 2 грудня. Перегляд відкрила художня стрічка режисера Марьяна Бушана «Снайпер. Білий ворон». У програмі фестивалю понад 15 творчих робіт сучасних вітчизняних і закордонних митців. Це документальні та ігрові стрічки, які виникли на українському культурному просторі цього року. Про це повідомляє Gorsovet  за матеріалами програми Культурна столиця-Куст

Кіно-форум у Дніпрі ініціювала Школа сучасного образотворчого мистецтва та дизайну імені Вадима Сідура. Підтримали пропозицію департамент гуманітарної політики ДМР та координаційний штаб волонтерів Дніпра. Фестиваль проходить у рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця».

В умовах повномасштабної війни тема патріотичного кіно виникла невипадково. Велика кількість українських митців зараз розмірковує над невимовною сутністю сьогоднішнього буття. Але ж у кіно своя мова, і її розуміє майже кожна людина, -  вважає представниця програми «Культурна столиця», авторка фільму «War Trains», Ірина Скосар.

 Фільми можна переглянути на різних майданчиках. Всі вони вказані тут

Найсучасніше, гостре й прекрасне українське патріотичне кіно ще можна встигнути побачити одними з перших в країні. Фестиваль «Наша земля» відкритий до кожного. Перегляд триває до 11 грудня.

наша земля 1

Раніше ми писали про те, що дніпровський художник малює пророцькі картини