Водію, якого звинувачують у скоєнні смертельної ДТП у Запоріжжі, обрали запобіжний захід

d6674771a9808323

У Ленінському районному суді Запоріжжя обрали запобіжний захід 30-річному Денису Бондарю, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП 28 липня в Комунарському районі - 60 діб тримання під вартою.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на Суспільне.

Адвокати Дениса Бондаря наполягали на цілодобовому домашньому арешті, або заставі. Прокурорка Яна Гресь наполягала саме на "триманні під вартою", адже за її словами, якщо б суд обрав домашній арешт чи заставу, підсудний міг би тиснути на потерпілих та свідків, переховуватися від слідства, перешкоджати кримінальному розслідуванню, або покинути область.

Нагадаємо, дві людини загинули у жахливій дорожній аварії, яка сталася у четвер, 28 липня, у Запоріжжі. Ще четверо людей госпіталізовані з травмами.

За даними правоохоронців, 30-річний водій автомобіля BMW різко змінив напрямок руху на скоїв наїзд на припарковані автомобілі, які зіткнулися з групою громадян, що перебувала на узбіччі. Трагедія сталасі близько 13:00. Внаслідок аварії один пішохід загинув на місці події. Наразі його особисті дані встановлюються. Ще п’ятеро громадян віком від 25-ти до 50-ти років, серед яких одна жінка, з травмами різного ступеню важкості доставлені до лікарні. В медичному закладі чоловік 1972 року народження від отриманих травм помер.

За даними експертизи, водій був тверезий.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Водію загрожує від п'яти до десяти років ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. 

Раніше ми повідомляли, З'явилися подробиці жахливого вбивства школярки у Мелітополі: окупанти забороняють батькам коментувати трагедію.

Осиротіли дружина і син: у Кам'янському прощаються із загиблим захисником.