Волонтери Павлоградського загону «Антарес» із собаками знайшли у Київській області тіла двох чоловіків, закатованих окупантами (фото)

421

З 13 по 16 червня спеціалізована кінологічна група з пошуку мертвих тіл та останків Павлоградського пошуково-рятувального загону «Антарес» на запрошення родичів зниклих безвісти через повномасштабне вторгнення росії в Україну та поліції виїжджала до Макарівського району Київської області. Волонтерам із вівчарками «Беша», «Спарки» та «Нітра» вдалося знайти тіла двох загиблих.

Про це розповіла керівник загону Лариса Борисенко у facebook, передає Горсовет.

Виїхали з Павлограду 13.06.22 у 5.30, прибули до села Колонщина у 15.30, де нас зустріли місцеві активісти та дружина зниклого Сергія. Після короткотривалої наради, почали роботу на перших запланованих локаціях біля села Вишеград.
Зранку 14.06.22 зведена пошукова група стала ще більше: місцеві активісти, хлопці з дружньої організації "Історіко - патріотичне об'єднання "Пошук" м.Житомир та наша спеціалізована кінологічна група.

Ми дружньо опрацьовували величезні локації, на яких вже багато разів проводилися пошукові заходи, та на яких вже було знайдено декілька поховань людей, закатованих рашистами.
Собаки працювали як вільним широким пошуком, так і, миттєво, залучалися на перевірку локацій, які здавалися членам великої пошукової групи, місцями ймовірних поховань. В однієї з таких локацій, знайдених волонтером Максимом, при перевірці бельгійською вівчаркою Бешєю, було знайдено тіло Сергія.

Після виклику поліції та проведення слідчих дій, ми провели ексгумацію тіла з подальшим транспортуванням до СМЕ", - повідомила Борисенко.

1_1655483782

2_1655483783

Пошукова група подовжила роботу по "закриттю" локацій, практично до темряви.

А зранку 15.06.22 ми зустрілися з родичами іншого зниклого українця - Василя. Знов: нарада, аналіз, вибір локацій. В ході опрацювання яких, пошуковцями було знайдено тіло, по - звірячому закатованого, чоловіка. Це був не Василь, якого ми шукали...

Пошуки, які тривали до темряви, нажаль, не принесли успіхів в пошуках зниклого Василя.

"Я очень ценю тепло отношений в эпоху большой нелюбви" (Андрій Макаревіч). Це про вражаючу атмосферу єднання, вчора ще зовсім незнайомих, жителів нашої України   з різних її куточків. Саме це єднання, таких різних Людей, об'єднаних одним - бажанням допомогати країні та людям в важкий час, було таким сильним та теплим. Ми почули історії тих звичайних та таких мужніх українців, які пережили окупацію, навіть, полон. Які не зломились, та допомогли вижити людям своєї громади та їхнім собакам та кішкам. Ми їхали повністю екіпіровані, навіть, наметами та спальниками. Але, нас запросила жити неймовірна родина Віталія та Оксани, яким ми, з нашими собаками, безмежно вдячні.

За 2,5 пошукових дня, наша спільна пошукова місія змогла повернути з небуття до сімей, двох, закатованих орками, українців. Ми дуже віримо, що тіло другого знайденого - буде опізнано   Його теж чекає десь родина.....
....він дуже хотів бути знайденим.
  Наша допомога в пошуку українців - безкоштовна: +380509410476, +380681030015", - написала Борисенко.

5_1655483783

4_1655483783

3_1655483783

Раніше ми повідомляли, Служебная собака почти неделю под обстрелами искала своего хозяина.