Як дніпровська братва видає себе за волонтерів і заробляє на продуктах, які привезли інші благодійники

нарик

У Дніпрі один з волонтерських фондів під виглядом допомоги роздавал продукцію, яку отримали для допомоги людям інші волонтери. Мова йде про фонд "Солідарність" Олександра Петровського (Наріка). Про це повідомила правозахисниця Наталя Ешонкулова, передає Gorsovet з посиланням на Дніпро ТV.

За її словами, п'ять дніпровських підприємців отримали від своїх партнерів у Бельгії велику партію коржиків.

З початку війни ми роздавали ці коржики направо та наліво. Ми знали, щл головне роздати внутрішньо переміщеним особам та хлопцям з тероборони та ЗСУ. Якихось документів ми не вимагали. Тому, коли на фото з PR-акції фонду "Солідарність" мипобачили ці же коржики, для нас це був шок - розповідає Наталя Ешонкулова. 

Вона наголошує, що меценати, які хочуть допомогти, повинні робити це за власні гроші.

Волонтери України - це справжнє явище світового рівня. Завдяки ним у 2014 одягли армію, стримали ворога. У 2022 вони знову встали в один ряд з захисниками, і розгорнули свою роботу. Допомога переселенцям, збір грошей на Байрактари, "купівля супутника" - наші волонтери можуть все. Нажаль, там де є гроші - є охочі їх привласнити, нажитися або отримати інший зиск - популярність! Як кримінал намагається "віджати" волонтерку, і заробляє бали на продуктах, які привезли інші благодійники розповіла Наталія Ешонкулова, громадська діячка в етері програми "Твій Вечір" на каналі Дніпро TV. 

Нагадаємо, політолог пояснив, чому дніпровський кримінал рветься до влади.