Для господинь, які зараз роблять заготовки на зиму та консервують, хочемо порадити ось ці два дуже прості та смачнющі рецепти аджики. Вони стануть спражньою знахідкою в сезон, коли вже не буде такого різноманіття овочів та фруктів, а дуже ласуватиме усім домашнім, повідомляє Gorsovet.

Не полінуйтесь та приготуйте. Своя консервація, приготована з любов`ю набагато смачніша за куповану в магазині.

Аджика на зиму з овочів і яблук

Інгредієнти

Помідори – 3 кг
Яблука – 0,5 кг
Морква – 0,5 кг
Перець солодкий – 0,5 кг
Перець гострий – 2 шт.
Часник – 150 г
Масло рослинне – 100 мл
Оцет 9% – 50 мл
Цукор – 2 ст. л
Сіль – 1,5 ст. л.

Приготування

Овочі і яблука вимити, видалити насіння і нарізати інгредієнти шматочками. Все це скласти в блендер, подрібнити до однорідного стану, окремо подрібнити часник. Вилити овочеву масу в каструлю, поставити її на вогонь. Варити 1.5 години до густоти, додати сіль, цукор, оцет, рослинне масло і часник. Перемішати, довести до кипіння, а потім варити ще 10 хвилин, в кінці додати часник. Розкласти аджику в стерилізовані банки і закатати кришками.

Рецепт аджики гострої з хроном

Інгредієнти

Помідори стиглі -2,5 кг
Перець солодкий – 0,5 кг
Перець гіркий – 300 г
Часник – 150 г
Хрін – 250 г
Масло рослинне – 0,5 склянки
Оцет 6% – 1 склянка
Цукор – 4 ст. л
Сіль – 2 ст. л

Приготування

Корінь хрону вимити, очистити, нарізати шматочками. Подрібнити в блендері разом з часником, туди ж додати гострий перець. Помідори вимити, нарізати, теж подрібнити в блендері, так само вчинити з перцем. Ретельно перемішати цю масу, потім додати 0,5 ст.масла, 1 ст. оцту, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі і поставити в каструлі на вогонь. Варити 1 годину, потім розлити по стерилізованим банкам.

Нагадаємо, раніше ми писали

Піца на сніданок за 5 хвилин: простий і смачний рецепт

Як приготувати смачні деруни з м’ясом від шеф-кухара Клопотенка. Покроковий рецепт