Як приготувати борщ з фрикадельками за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

борщ

Фірмовий рецепт борщу, який є практично у кожній українській родині, не має стати на заваді пізнання нових смаків. Таку думку висловив відомий шеф-кухар Євген Клопотенко й запропонував рецепт борщу з фрикадельками із тельбухів, а саме курячої печінки та шлункі, повідомляє Gorsovet.

Шеф-кухар запевнює, що вийде насичена смаками та ароматами страва з хрусткими овочами. 

Поради:

  • Для фрикадельок робимо фарш з курячих шлунків та печінки. За бажанням можна обрати індичі тельбухи. Вони майже однакові з курячими за смаковими якостями.
  • Обирайте вінегретний буряк - він солодкий та має насичений бордовий колір.
  • Замість томатної пасти використовуйте томатний сік, томати пелаті, або свіжі перебиті до стану пюре блендером.
  • Особливість рецепта - нарізка овочів. Товщина соломки повинна бути середньою.
  • Пропонують попередньо засмажити всі овочі, крім картоплі. 

Інгредієнти для фрикадельок:

  • 120 г курячої печінки 
  • 300 г курячих шлунків 
  • 50 г борошна 
  • 1 яйце 
  • дрібка солі 

Інгедієнти для борщу:

  • 3 л води 
  • 3 середні картоплини 
  • 1 буряк 
  • 1/8 кореня селери 
  • 1 морква 
  • 1 зубчик часнику 
  • ½ солодкого перцю 
  • ¼ середньої капустини 
  • 2 ст. л. томатної пасти 
  • 1 велика цибуля 
  • 2 лаврових лист 
  • 3 горошини духмяного перцю 
  • 4 горошини чорного перцю 
  • 2 ст. л. соняшникової олії 
  • сіль та перець до смаку 
  • 50 мл води (за потреби)
  • сметана (для подачі)
  • 2 гілочки кропу (для подачі)

Покроковий рецепт:
 

Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування борщу з фрикадельками.

б1 
Крок 2
Очистьте 3 картоплі та наріжте на часточки.

2
 
Крок 3
Ріпчасту цибулю очистьте та наріжте кубиком. Можете використати червону чи білу цибулю, а також взяти порей.

б3
 
Крок 4
Одну велику моркву та буряк очистьте, наріжте однаковою соломкою.

б4
 
Крок 5
Візьміть 1/8 кореня селери та ½ солодкого перцю та наріжте теж соломкою.

б5
 
Крок 6
У каструлю налийте 3 л води та викладіть картоплю. Додайте 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, 4 горошини чорного перцю та посоліть до смаку. Поставте варити на невеликому вогні, аби прянощі віддали свої аромати, а картопля зварилася до стану напівготовності.

б6
 
Крок 7
Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії та перекладіть до неї всі овочі. Додайте дрібку солі та 2 ст. л. томатної пасти. Зубчик часнику можете вкинути цілим, або подрібнити ножем. Перемішайте та обсмажуйте на середньому вогні всі інгредієнти приблизно 10 хвилин. Якщо потрібно, додайте 50 мл води, щоб овочі не тільки обсмажилися, а й трошки протушкувалися. Але зауважте, що вони не повинні стати дуже м’якими.

б7
 
Крок 8
Зробіть фарш для фрикадельок. Очистьте 300 г курячих шлунків та 120 г печінки від плівок, зайвого жиру та трубочок, якщо вони там є. Перекрутіть через м’ясорубку. До фаршу додайте 50 г борошна, вбийте яйце та всипте дрібку солі. Перемішайте до однорідності. Консистенція фаршу буде трішки рідка. Поки відкладіть його.

б8
 
Крок 9

Пошаткуйте ¼ середньої капустини тонкою соломкою. Можете використати молодий качан.

б9 
 
Крок 10
Додайте капусту та засмажку в каструлю до картоплі та прянощів.  

б10 
 
Крок 11
З фаршу сформуйте невеличкі фрикадельки. Робіть це змоченими у холодній воді руками, аби фарш не прилипав.  Вкидайте сформовані фрикадельки у киплячий борщ, щоб вони одразу схопилися. Зменшіть вогонь та кілька хвилин не помішуйте, щоб фрикадельки не розвалилися. Варіть ще 10 хвилин.  Подавайте з подрібненою зеленню кропу та сметаною.

б11

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати корисну гарбузову кашу за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.