Як приготувати смачні млинці з трьома начинками за рецептом шеф-кухаря Клопотенка
Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував приготувати млинці з трьма видами начинки, в основі якої - кисломолочний сир, повідомляє Gorsovet.
Цього б було досить, але ми пішли далі та додали до нього курагу, родзинки та моркву з яблуком. У нас вийшли три смачні та не схожі за смаком начинки. І основне - ні один інгредієнт для них не потрібно термічно обробляти, тому ви швидко впораєтеся та збережете максимум користі, - вважає Євген Клопотенко.
Поради:
- Для начинки оберіть сир найвищої жирності, бо він не такий кислий та має маслянисту текстуру.
- Щоб суміш вийшла однорідною, перетріть його через дрібне сито або перебийте занурювальним блендером.
- Якщо у вас домашній сир у вигляді пресованого шматка, його достатньо просто розім’яти виделкою.
- Щоб в начинці не було крупинок цукру, пропонуємо використати цукрову пудру, але спочатку спробуйте сир. Можливо, його взагалі не треба буде підсолоджувати.
Інгредієнти для млинців:
- 130 г борошна
- 340 мл молока 2,5%
- 2 яйця
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 2 ст. л. цукру
- дрібка солі
- 850 г кисломолочного сиру 9% (для начинок)
Начинка №1:
- 3 ст. л. кисломолочного сиру 9%
- 6 кураги
- 2 ст. л. цукрової пудри
Начинка №2:
- 3 ст. л. кисломолочного сиру 9%
- 1 ст. л. родзинок
- 2 ст. л. цукрової пудри
Начинка №3:
- 3 ст. л. кисломолочного сиру 9%
- ½ солодкого яблука
- ½ солодкої моркви
- 2 ст. л. цукрової пудри
Покроковий рецепт:
Крок 1
Зробіть тісто для млинців. У миску вбийте 2 яйця, додайте 2 ст. л. цукру, дрібку солі та влийте 2 ст. л. соняшникової олії, змішайте інгредієнти віничком. Додайте 130 г борошна та вливайте тонкою цівкою 340 мл молока 2,5%, ретельно збиваючи віничком, щоб не було грудочок.
Крок 2
Пательню змастіть олією за допомогою кулінарного пензлика та дочекайтеся, поки вона розігріється. Влийте ополоник тіста та випікайте млинці по 1 хвилині з кожної сторони чи до рум’яності.
Крок 3
Для першої начинки у миску викладіть 3 ст. л. кисломолочного сиру 9% з гіркою, додайте порізані дрібним кубиком 6 штучок кураги, всипте 2 ст. л. цукрової пудри та добре перемішайте. Загорніть начинку в млинці. Їжте одразу, або зберігайте в закритій ємності в холодильнику до 3 днів. За бажанням запечіть їх в духовці 10-15 хвилин за температури 180 градусів. Дайте трішки остигнути. Начинка в таких млинчиках нагадуватиме суфле. Зберігати їх теж треба в холодильнику і за потреби розігрівати в мікрохвильовій печі.
Крок 4
Для другої начинки залийте окропом 1 ст. л. родзинок та залиште на 10-15 хвилин. Потім рідину злийте, а родзинки викладіть на паперовий рушник, щоб увібралася зайва волога. Потім перекладіть їх у миску, додайте 3 ст. л. кисломолочного сиру 9% та 2 ст. л. цукрової пудри. Ретельно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися. Загорніть млинці. Зберігайте їх як ті, що з першою начинкою.
Крок 5
Для третьої начинки очистьте від шкірки ½ солодкого яблука та ½ солодкої моркви, а потім натріть їх на крупній тертці в миску. Додайте 3 ст. л. кисломолочного сиру 9% та 2 ст. л. цукрової пудри. Ретельно перемішайте та знову загорніть млинці зручним для вас способом. Бажано їх з’їсти за день, бо яблука та морква можуть пустити сік. Запікати ми теж їх не радимо, бо тоді втратиться смак сирих продуктів у складі.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати легендарний Київський торт у домашніх умовах за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка.