Як приготувати смачну гарбузову кашу з рисом за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

каша

Гарбуз - це не тільки смачний продукт харчування, а й корисний. Він містить багато бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Останній зміцнює імунну систему та допомагає боротися з інфекціями. У складі овоча також багато вітаміну С, Е, заліза та фолієвої кислоти. Відомий шеф-кухарь Євген Клопотенко радить приготувати гарбузову кашу з рисом, повідомляє Gorsovet.

Поради:

Якщо готувати гарбузову кашу із рисом, то використовуйте круглозернистий рис. У ньому більше крохмалю, ніж у довгозернистому, який ми використовуємо для плову, тому каша вийде однорідною та ніжною. Також для гарбузової каші можна взяти пшоно, пшеничну крупу, ячну та кукурудзяну. 

Інгредієнти:

  • 450 г очищеного гарбуза
  • 200 мл води
  • 350 мл молока
  • 150 г рису
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 паличка кориці
  • ½ ч. л. солі
  • 2 ст. л. в'яленої журавлини
  • мед опціонально під час подачі

Покроковий рецепт:

Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування гарбузової каші з рисом. Якщо хочете отримати більш кашеподібну консистенцію, рис попередньо можна не промивати, щоб не змивати крохмаль.
 
Крок 2
Візьміть 450 г очищеного гарбуза та наріжте приблизно однаковими шматочками.
 
Крок 3
Складіть гарбуз у каструлю, залийте 200 мл води. Рідина не повинна повністю покривати гарбуз. Після цього накрийте кришкою, зробіть середній вогонь і тушкуйте приблизно 10 хвилин.
 
Крок 4
Потім додайте 2 ст. л. цукру, паличку кориці, 350 мл молока та ½ ч. л. солі. Остання потрібна для балансу смаку. Доведіть кашу до кипіння, а потім зменшить вогонь до середнього та накрийте кришкою. Варіть 5-7 хвилин. Я додав 2 ст. л. цукру, але ви можете додати менше, виходячи з солодкості гарбуза та своїх особистих уподобань.
 
Крок 5
Всипте 150 г рису та рівномірно розподіліть, але не мішайте. Накрийте кришкою та готуйте 20-25 хвилин на повільному вогні.
 
Крок 6
Дістаньте з каші паличку кориці, вона вже віддала свій смак. Додайте 50 г вершкового масла та перемішайте дерев'яною ложкою.
 
Крок 7
Слідом за маслом додайте 2 ст. л. журавлини і теж перемішайте дерев'яною ложкою. Варіть ще 1-2 хвилини, потім зніміть із вогню й залиште на 15 хвилин.
 
Крок 8
Якщо хочете, шматочки гарбуза можна акуратно розім'яти або залишити їх цілими. За бажання подавайте кашу з медом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні млинці з трьома начинками за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.