Як приготувати заливне з курки в мультиварці за рецептом шеф-кухаря Клопотенка
Заливне може бути як святковою стравою, так і повсякденною. Готують його з м’яса, риби, птиці, субпродуктів та морепродуктів, а головний показник правильно приготовленого заливного - воно не повинно трястися. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував зручний рецепт заливного з курки, яке можно приготувати у мультиварці, повідомляє Gorsovet.
Інгредієнти для заливного можна варити в каструлі, але смачніше виходить, якщо їх томити в духовці або мультиварці. Дуже важливо, щоб бульйон був прозорим, і у страві можна було розглянути кожен шматочок. Саме тому бульйон необхідно процідити. Цей крок допоможе прибрати частину жиру, оскільки він гальмує процес желювання. Інгредієнти в процесі приготування не солять, лише проціджений бульйон. Щоб правильно вибрати пропорцію солі, орієнтуйтеся на свій смак. Бульйон повинен бути трохи солоним, тому що в процесі застигання частину солі вберуть інгредієнти заливного. Крім солі, в бульйон додають вичавлений або натертий на дрібній тертці часник.
Інгредієнти:
- 4 курячі стегна (700 г)
- 1 морква
- 1 цибуля
- ¼ кореня селери (100 г)
- 25 г желатину
- 6 горошин чорного горошку
- 5 горошин духмяного перцю
- 2 лаврові листи
- 1,5 л води
- 5 зубчиків часнику
- стебла від пучка петрушки
- сіль до смаку
Покроковий рецепт:
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування заливного. Курячі стегна помийте, очистьте одну моркву, цибулю, 5 зубчиків часнику і корінь селери.
Крок 2
У чашу мультиварки викладіть 4 курячі стегна, цілу моркву, цілу цибулю, ¼ кореня селери, стебла від пучка петрушки та 3 зубчики часнику. Залиште 2 зубчики для бульйону. Додайте 6 горошин чорного горошку, 5 горошин духмяного перцю, 2 лаврові листки і залийте інгредієнти 1,5 л води. Виберіть режим томління та виставте 2 години. Завдяки цьому режиму бульйон вийде насиченим та майже прозорим. Якщо ж вибрати режим варіння, час потрібно виставити 1 годину.
Крок 3
Доки інгредієнти для заливного готуються, залийте 25 г желатину 100 мл охолодженої кип'яченої води та залиште для набухання. Співвідношення желатину та води 1:4. Якщо у вас желатин в аркушах, за силою він слабший за порошковий. Прочитайте на етикетці як правильно його використовувати. Через 2 години в режимі томління або 1 годину в режимі варіння, дістаньте стегна, дайте їм трохи охолонути та розберіть на великі волокна. Овочі теж дістаньте, вони вже не знадобляться.
Крок 4
Бульйон із чаші мультиварки процідіть у велику миску, використовуючи сито. Так він стане ще прозорішим.
Крок 5
У бульйон додайте розмочений желатин та добре розмішайте, щоб він повністю розчинився.
Крок 6
Візьміть 2 зубчики часнику, натріть на дрібній тертці або розчавіть за допомогою часникодавки. Додайте їх у бульйон. Додайте сіль до смаку, її має бути досить багато, щоб м'ясо в заливному не було прісним.
Крок 7
На дно форми, в якій застигатиме заливне, викладіть шматочки курки та рівномірно розподіліть.
Крок 8
Залийте бульйоном і залиште остигати при кімнатній температурі. Потім поставте в холодильник до повного застигання.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати найсмачніший борщ за сімейним рецептом шеф-кухаря Клопотенка.