Як у Дніпрі Пункти незламності підготувалися до ймовірного блекауту

пункт

Заступник міського голови Михайло Лисенко відвідав Пункт незламності, що знаходиться за адресою вул. Янтарна, 71 а та оцінив його готовність до можливого блекауту, повідомляє Gorsovet.

У пункті допомоги в цей час зігрівалися та заряджали свої гаджети близько 50 відвідувачів. Діти у спеціально обладнаній зоні бавились та малювали новорічні ялинки. Дорослі спілкувалися, пили чай. Навіть для домашніх улюбленців є обладнане місце, де вони разом з господарями можуть перечекати небезпеку, повідомляє департамент благоустрою і інфраструктури Дніпровської міськради.

Я поспілкувався з містянами, перевірив наявність генератора, теплових пушок, питної води та аптечок у необхідній кількості. Міський голова Борис Філатов вважає, що Пункти незламності повинні бути не просто будівлею, де можна перечекати небезпеку і зарядити телефони, а місцем, де люди можуть поспілкуватися, підтримати один одного, діти – погратися. Цей пункт саме таким і є, він у повній мірі всім забезпечений, - зазначив Михайло Лисенко.

 

Я вже не перший раз сюди приходжу з дітьми. Ми з сусіднього будинку, тому завжди зустрічаємо тут знайомих. Коли вимикають світло і летять ракети, тут, як у фортеці: тепло, є з ким поговорити, випити гарячого чаю. Та і дітям в компанії веселіше. Я вдячна, що міська влада організувала нам такі умови в пунктах обігріву, - розповіла Світлана, що пришла до Пункту незламності разом з донькою та сином.

В розмові з місцевими жителями Михайло Лисенко наголосив на важливості мати запас води.

Кожен житель міста має зробити запас води у себе вдома, хоча б 30-40 літрів. Звичайно, що місто попіклувалось про мешканців, і за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова на випадок критичних ситуацій в нас на правому березі міста в закладах освіти встановлені ємності з технічною водою, а на лівому є свердловини. Але ще раз наголошую, ця вода на випадок, якщо в місті буде критична ситуація, - сказав він.

пункт1пункт2пункт3пункт4

Нагадаємо, що у Дніпрі міською владою організовано такі Пункти незламності у районних адміністраціях, комунальних підприємствах, закладах соцзахисту, закладах загальної середньої освіти та позашкілля. Їх адреси можна подивитися за посиланням: https://www.google.com/maps/d/u/3/edit?mid=1_FIGiCmtPVm6tHMhEHxIh3FgmvuSC6k&usp=sharing

Раніше ми писали, що у Дніпрі напередодні Нового року італійський політик Джованні Кесслер зустрівся з дітьми-переселенцями.