З 1 жовтня в Україні почнуть діяти нові правила виплати субсидій: що зміниться

Как будут оплачивать жилищные субсидии в отопительный период

З метою вирішення найбільш актуальних питань щодо надання субсидій в умовах початку нового опалювального періоду Міністерство соціальної політики ініціювало зміни до Положення про порядок надання житлових субсидій, передає Gorsovet.

Згідно з документом, з 1 жовтня виплачувати призначені органами соціального захисту населення субсидії та пільги буде Пенсійний фонд України.

З 1 грудня ПФУ і призначатиме й виплачуватиме субсидії та пільги.

Зазначається, що громадяни, як і раніше, одержуватимуть виплати на свій банківський рахунок або через пошту.

Також, враховуючи масштабне переміщення людей в Україні, пропонується не враховувати до середньомісячного сукупного доходу громадянам при розрахунку житлової субсидії:

допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам;
компенсацію для покриття понесених витрат, пов’язаних з розміщенням у своєму житловому приміщенні внутрішньо переміщених осіб за програмою «Прихисток».
Крім того, пропонується переглянути критерії надання житлових субсидій особам, яким надається допомога по частковому безробіттю, а також людям, які втратили роботу в період воєнного стану, передбачивши можливість призначення субсидії з урахуванням фактично отриманих доходів у розмірі допомоги по безробіттю.

В уряді вважають, що всі зазначені зміни дозволять забезпечити вчасність та ефективність надання житлових субсидій, що особливо актуально в умовах опалювального сезону.

Раніше ми повідомляли, Кінбурнська коса: за півроку війни заповідні ліси згоріли на 2/3.

На Дніпропетровщині зловмисник пограбував 15-річну дівчину