Залишилось мало часу: у «Нафтогазі» зробили заяву по сплаті за газ

счет

ГК «Нафтогаз України» нагадує клієнтам про передачу показань газового лічильника оператору газорозподільчих мереж (ГРМ). Це так само важливо, як і в мирні часи. Просять передати дані до 5 серпня, щоб у ваших квитанціях були нараховані правильні об’єми спожитого газу. Чому важливо це зробити саме до 5 числа кожного місяця, повідомляє Gorsovet.

Куди та кому передавати показання, розповіли у соцмережі компанії-постачальника.

Передавати показання лічильника потрібно, як і раніше, вашому оператору ГРМ (облгазу), як і раніше. Облік газу — зобов’язання та відповідальність операторів газорозподільних мереж (облгазів). Працівники саме цих компаній періодично приходять до вас знімати дані лічильника, перевіряти стан газового обладнання тощо.

Передати показання вашому оператору ГРМ (облгазу) можна одним із способів:

на сайті або в чатботі вашого облгазу;
зателефонувавши до контакт-центру вашого облгазу.

Чому це важливо?

Постачальник газу, формуючи рахунки, використовує дані від операторів ГРМ. Він завантажує дані на інформаційну платформу Оператора ГТСУ. Саме з цієї платформи постачальник газу бере дані про об’єми спожитого вами газу й множить їх на ціну, зафіксовану в межах вашого поточного тарифного плану. Якщо клієнт не передав показання лічильника чи передав їх запізно, оператор ГРМ завантажує на платформу граничні об’єми споживання відповідно до Кодексу ГРМ. Тому важливо передавати інформацію вчасно.

неи

Як вираховується сума платіжки й чому важливо передавати показання вчасно 

Наша компанія як постачальник газу, формуючи рахунки, використовує дані від операторів ГРМ. Так вимагає законодавство. Ви передаєте показання вашому облгазу, а він завантажує дані на інформаційну платформу Оператора ГТСУ.

Саме з цієї платформи ми як постачальник газу беремо об’єми спожитого вами газу й множимо їх на ціну, зафіксовану в межах вашого поточного тарифного плану. Якщо клієнт не передав показання лічильника чи передав їх запізно, оператор ГРМ завантажує на платформу граничні об’єми споживання відповідно до Кодексу ГРМ.

Тому важливо передавати інформацію вчасно.

плаг

плаг1

Нагадаємо, раніше ми писали 

Ворог вгатив з артилерії по двох громадах Дніпропетровщини 

Окупанти перетворили Запорізьку атомну станцію в "ядерний щит": що тут відбувається зараз

Відпочинок у Кирилівці на Азовському морі 2022: зафіксували рекордну кількість відпочиваючих (Відео)