Запаси на зиму. Як приготувати кабачкову ікру шматочками від Клопотенка за п'ять кроків
Кабачкова ікра шматочками дає можливість відчути смак кожного овочу окремо, а також ідеальна у будь-якому вигляді - холодна чи тепла, як закуска або як гарнір. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує власний рецепт заготівлі на зиму, передає Gorsovet.
Інгредієнти на банку 500 мл:
- 2 кабачки
- 1 цибуля
- 5 невеликих томатів
- 1 солодкий перець
- 3 зубчики часнику
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 5 гілочок петрушки
- 1 дрібка пластівців перцю чилі
- сіль та перець до смаку
Покроковий рецепт:
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування кабачкової ікри на зиму. Цибулю та часник очистьте, всі інші овочі ретельно помийте.
Крок 2
Кабачки, солодкий перець і цибулю наріжте середніми кубиками. Намагайтеся робити кубики приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно приготувалися. Перебивати до однорідності ми цю ікру не будемо. Томати натріть на тертці з великими отворами так, щоб їхня шкірка залишилася у руках. Нам потрібен лише м’якуш.
Крок 3
Розігрійте пательню з 3 ст. л. соняшникової олії та викладіть овочі. Додайте сіль та перець до смаку.
Крок 4
Тушкуйте овочі на середньому вогні, доки вони не розм'якшаться, це приблизно 25-30 хвилин.
Крок 5
Тим часом посічіть листя 5 гілочок петрушки. Часник пропустіть через прес або також подрібніть ножем. Додайте їх на пательню з овочами за 5 хвилин до кінця приготування. Простерилізуйте банку та кришку. Викладіть кабачкову ікру та герметично закрийте. Залиште її охолоджуватися за кімнатної температури, а потім переставте у більш прохолодне місце.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити ікру з кабачків у мультиварці від шеф-кухара Клопотенка.