Завершено розслідування у провадженні про держзраду Віктора Медведчука : справу передано до суду (відео)

медвед

Слідчі СБУ і ДБР завершили розслідування «першого епізоду» у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата України від політичної партії «Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ» Віктора Медведчука у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 111 (Державна зрада) та ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України: матеріали передано в суд.

Про це повідомили в СБУ, передає Горсовет.

Це провадження охоплює період із 2015 по 2020 роки, а підозрюваними в ньому проходять народні депутати Віктор Медведчук і Тарас Козак.

Воно стосується:

▪️ незаконної передачі спецслужбам рф інформації про секретний підрозділ ЗСУ
▪️ розробки антиукраїнського проекту «Промінь»
▪️ завдання шкоди економічній безпеці України за рахунок сприяння рф у незаконному видобутку нафти та газу у Прикерченському регіоні

Ці кримінальні порушення передбачені ч.2 ст. 28, ч.1 ст. 111; ч.2 ст. 28, ч.3 ст. 15, ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу України – вчинення держзради та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Санкція статей – покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора Віктору Медведчуку вручено копію обвинувального акту, який у найкоротший час буде спрямовано до відповідного суду.

Подробиці у відео:

Раніше ми повідомляли, Кража у государства нефтепровода и закупка угля в "ЛДНР": Медведчук дал показания против Порошенко.