Зі світу чарівників. Як приготувати магічне пісочне печиво з таємним складником від шеф-кухаря Клопотенка

печенье

Гоґвортська школа чарів і чаклунства - магічне місце, де навчаються чарівники. Якщо придивитися до них, то виявиться, що вони дуже схожі на звичайнісіньких дітей, а також люблять солодощі. Пісочне печиво, смачні і не завжди корисні напої, дивні цукерки, шоколадний торт… Усі ці смаколики згадуються у книгах про Гаррі Поттера. Відомий шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко запропонував приготувати цукрове пісочне печиво з легким посмак масляного пива, повідомляє Gorsovet.

Секрети печива:

  • Густу виразну маслянистість йому надає не лише вершкове масло, а й варене згущене молоко. У цьому поєднанні немає нічого дивного. Якби не секретний інгредієнт… Це насичений ромашковий чай. Запевняємо, що смаку лікарської ромашки у печиві точно не буде - у поєднанні з іншими складовими, вона надасть магічним печивкам цікавого посмаку. Мабуть, саме такого, як і повинно бути у масляного пива.
  • Щоб тісто добре розкачувалось, не липнуло до кухонної дошки і рук, його потрібно добре охолодити. Обов’язково щільно обмотайте харчовою плівкою грудку тіста, щоб до нього не потрапили ні інші запахи, ні смаки, ні чарівний пил. Ну все ж може бути.
  • Дошку обов’язково притрусіть борошном, тоді тісто точно до неї не липнутиме.

Інгредієнти:

  • 250 мл вареного згущеного молока
  • 1 ч. л ванільного цукру
  • 1,5 ч. л розпушувача
  • 180 г масла
  • 450 г пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 50 мл ромашкового чаю
  • цукор для присипки

ПОкроковий рецепт:
 
Крок 1
Заваріть ромашковий чай і беріться за тісто. У глибоку ємність всипте 250 г просіяного борошна, додайте 1 яйце, 180 г розм’якшеного масла, 1 ч. л. ванільного цукру, 1,5 ч. л. розпушувача, 250 мл вареного згущеного молока і влийте 50 мл теплого ромашкового чаю. Старанно розтріть усі інгредієнти до однорідності. Далі потроху додавайте залишок борошна (приблизно 200 г) і вимішуйте еластичне, нетуге тісто.
 
Крок 2
Тепер сформуйте грудку з тіста, обгорніть його плівкою і помістіть у холодильник на 40 хвилин.

Крок 3
Увімкніть духовку на 180 градусів, щоб розігрівалася. Дістаньте тісто з холодильника і зніміть плівку. Притрусіть дошку борошном і розкачайте грудку у великий пласт, висотою приблизно 1 см. Якщо ваша дошка невелика, то розділіть тісто на декілька грудочок і зробіть декілька пластів. А потім виріжте пісочне печиво за допомогою склянки, чи будь-яких кулінарних форм.
 
Крок 4
Викладіть уже досить апетитні на вигляд вироби на деко, вистелене пергаментним папером, посипте цукром. І відправляйте у розігріту духовку на 20 хвилин. Потім витягніть деко, дайте смаколикам трішки остигнути і викладайте на тарілку. Дітей до столу кликати не треба, бо вони самі збіжаться на запах. Така вже у печива з Гоґвортса магічна властивість.

Раніше ми писали, як приготувати на Святвечір солодке блюдо, смак якого вписаний в ДНК українців.