"Злодіям у законі" Умці та Лаші Свану загрожує 15 років в'язниці за поширення злочинного впливу

нарик3

У вівторок 27 грудня Нацполіція провела затримання двох відомих "злодіїв у законі" Умки (Сергій Олійник) та Лаші Свана (Лаша Джачвліані), яких вважають соратниками дніпровського кримінального авторитета Олександа Петровського-Наріка, повідомляє Gorsovet з посиланням на Нацполіцію України.

Прокурори готують клопотання до суду щодо обрання затриманим лідерам «верхівки» злочинного світу запобіжного заходу. Відомо, що Умка, коронований у 2014 році, та Лаша Сван, "злодій у законі" з 1995-го, отримали свої "звання" від топ-представників російського кримінального світу, - повідомляє Нацполіція.

За організацію та участь у так званій "сходці" (ч. 1 ст. 255-2 Кримінального кодексу України) "злодіям у законі" може загрожувати до дванадцяти років ув'язнення з конфіскацією майна, а за розповсюдження злочинного впливу (ч. 3 ст. ). 255-1 Кримінального кодексу України) - до п'ятнадцяти років.

Голова департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Андрій Рубель повідомив, що Олійника та Джачвліані викликали в поліцію, щоб ознайомитися зі справою. І там же на місці було затримано за новим епізодом - організація та участь у злочинних зборах.

На "сходках" злодії ухвалили рішення про виділення фінансової допомоги так званого "злодійського фонду" на "святкові потреби" криміналітету та "злодіїв у законі", які перебувають у місцях позбавлення волі. Також наділили певними "повноваженнями" лідера ОЗУ - дозволили збирання коштів, отриманих злочинним шляхом на території Одеси.

ДСР документували кілька місяців факти, щоби вручити підозри за цією статтею. Раніше «Умку» затримували в іншій кримінальній справі і рішенням суду його було звільнено під заставу. Домашнього арешту він не мав. «Лаша Сван» мав обмеження – нічний домашній арешт і він його не порушував. Затримання обох «злодіїв у законі» відбувалося одночасно, - повідомив Андрій Рубель.

Нагадаємо, раніше ми писали, як угрупування Олександра Петровського-Наріка віджимало швейну фабрику у Дніпрі.