ЗСУ місцями відсунули лінію фронту. Британська розвідка про події на південному напрямку

зсу

Під час контрнаступу на півдні України ЗСУ місцями відсунули лінію фронту на деяку відстань, використовуючи відносно слабко укріплену російську оборону. Про це повідомляє британська розвідка у своєму щоденному звіті, передає Gorsovet.

Росія, скоріше за все, тепер спробує закрити проломи у своїй лінії оборони, використовуючи заздалегідь зібрані мобільні резервні підрозділи. Серед них, ймовірно, будуть представники Східного угруповання військ, прогнозують у Міноборони Британії. А розвідка вважає, росія прискорює спроби створити нові підкріплення, щоби використовувати їх в Україні.

За даними британських розвідників, добровольчі батальйони нового 3-го армійського корпусу залишили свою базу під Москвою до 24 серпня, ймовірно, їх перекинуть в Україну. Оперативна ефективність цих підрозділів невідома, оскільки в 3-му армійському корпусі, "швидше за все, не вистачає особового складу, і ці війська мають обмежену підготовку", запевняють у Міноборони Британії.

За даними Генштабу України, частини цього корпусу уже зафіксовані на Запорізькому напрямі. Припускають, що підкріплення також перекинуть під Харків.

Нагадаємо, британська розвідка проаналізувала події на південному напрямку фронту.