135 років тому у Катеринославі з'явилися перші почесні громадяни міста. Подробиці

MyCollages - 2022-12-15T125305.548

135 років тому, 15 грудня 1887 року, Катеринослав отримав своїх перших почесних громадян. Цього звання були удостоєні підприємець та археолог Олександр Поль, завдяки якому Катеринославщина стала промисловим регіоном, а також громадський діяч, добродійник, колекціонер Георгій Алексєєв, повідомляє Gorsovet.

Про надання почесних звань повідомив міський голова Катеринослава Іван Михайлович Яковлєв на засіданні місцевої думи 15 грудня 1887 року.

На засіданні думи 15 грудня оголошено було ставлення пана начальника губернії про наданий дозвіл на прийняття гофмейстером двору Його Величності Г. П. Алексєєвим і статським радником А. Н. Поль звань, - писало видання "Катеринославські губернські відомості". 

Після цієї події у думі Катеринослава запропонували встановити в залі засідань дошку, на яку заносилися б імена почесних громадян міста. Пропозицію було прийнято одноголосно.

Нагадаємо, у 1889 році, за рік до смерті Олесандра Поля, у дворянському зібранні Катеринослава розглядалося питання про встановлення йому прижиттєвого пам'ятника через те, що він “оживив край і воскресив місто Катеринослав”. Проте ця справа відклалася на 113 років