Діти українських захисників з Дніпра вирушили на відпочинок до Закарпаття

10

90 дітей з Дніпропетровщини днями вирушили до мальовничого Закарпаття. Оздоровитися, відпочити, відволіктися від війни. Юні пасажири – сини та доньки захисників. А ще мешканці громад області, які потерпають від ворожих обстрілів.

Про це розповіли у Дніпропетровській ОВА, передає Gorsovet.

Кожного року відправляємо діток області на відпочинок та оздоровлення. 2022-й навіть попри війну не став виключенням. Вирішили придбати путівки для дiтей наших бійців і загиблих героїв. А ще маленьких жителів громад, які обстрілює агресор», – розповіла головний спеціаліст департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Людмила Бондаренко.

1

Вона додала, що українські Карпати та свіже повітря підуть на користь хлопчикам та дівчаткам.

Це вже друга зміна дітей, які поїхали до мальовничого гірського табору. Вона триватиме до 21 грудня.

3

На юних відпочивальників чекають п’ятиразове харчування, цікаве дозвілля. Екскурсії, походи, майстер-класи, концерти, спортивні змагання. У проміжках між усім цим – онлайн-навчання. А ще з дітьми працюватимуть психологи. 

Ростик з Павлоградського району щиро радіє поїздці. Вже вирішив – обов’язково із кимось потоваришує. Адже у таборі має бути весело.

4

Ми ще діти, та все розуміємо. Дуже страшно, коли ракети летять. Ховаємося. Набридли вже ці тривоги. Відпочити хочеться від них. І щоб мир настав якнайшвидше. Щоб на мій день народження закінчилася війна», – сказав Ростислав.

Сестрички Валерія та Анна до табору взяли із собою улюблені іграшки. Старша вирушає до дитячого табору втретє, молодша – вперше.

5

Сподіваємося, що наша подорож пройде шикарно. Будемо займатися дистанційно. Може вечірки будуть, різні естафети. І багато-багато друзів», – поділилися очікуваннями 11-річна Валерія. 

Мама дівчаток Марина каже, відправляє їх перезавантажитися морально та фізично. Зазначає для дітей складно постійно бути в тривогах, переживаннях.

6

Донечка дуже полюбляє такі подорожі. Завжди їздить із задоволенням. Я чекаю, що вона отримає максимум позитивних емоцій», – наголосила мама 14-річної Сніжани з Тернівки Тетяна.

7.1

Я ще не була у Закарпатській області. Це ж ціла пригода. Можливість Україну побачити»,  – додала школярка Сніжана. 

Загалом обласним коштом до кінця року у Закарпатті відпочинуть майже 178 юних мешканців.

Окрім обласної програми оздоровлення дітей, на Дніпропетровщині діє й державна. Щомісяця відправляють відпочити на захід України 28 дітей.

8

Раніше ми повідомляли, Як у Дніпрі комунальні служби підготувалися до викликів блекауту.

Корабель та міст пішли. Дніпровський художник пише пророчі картини